Starterslening voor aankoop van uw eerste woning

10 januari 2024
Nieuws

Informeer naar de mogelijkheden voor een Starterslening.

Wilt u voor het eerst een woning kopen, maar kunt u niet genoeg hypotheek krijgen? Met de Starterslening van de gemeente kunt u vaak het beetje extra lenen dat u nodig heeft om de woning te kopen. Daarmee helpen we u met het toetreden tot de woningmarkt. 

Wat is de Startersregeling? 

Starters in Oost Gelre kunnen een beroep doen op de Starterslening voor de aankoop van hun eerste woning. De lening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van een starterswoning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen. Hiervoor werken we samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). 

Voor wie is de regeling? 

Wilt u gebruikmaken van de Starterslening? Dan moet u aan de volgende voorwaarden voldoen: 

  • U koopt voor het eerst een bestaande of nieuwbouwwoning in de gemeente Oost Gelre waar u zelf in gaat wonen. 
  • De aankoopprijs van de woning is niet meer dan € 325.000,-. 
  • U leent maximaal € 40.000,- via de starterslening. Dit is inclusief eventuele verbeterkosten of meerwerk. 

Hoe werkt het? 

U vraagt de Starterslening bij ons aan via het digitale formulier. Wij behandelen de aanvragen voor de starterslening op volgorde van binnenkomst. De mogelijkheid om een Starterslening te krijgen is afhankelijk van het beschikbare budget. Kijk voor meer informatie op oostgelre starterslening

Nog vragen? 

Voor vragen over de Starterslening kunt u contact opnemen met Nienke Hemeltjen. Zij is het aanspreekpunt binnen de gemeente voor de aanvraag van een Starterslening. U bereikt haar via (0544) 39 35 35 of n.hemeltjen@oostgelre.nl.