Start woningbouw Regenboogbuurt Lichtenvoorde

13 juli 2023
Nieuws

Op  12 juli 2023 hebben de gemeente Oost Gelre en aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het doel van deze overeenkomst is de ontwikkeling en realisatie van 16 woningen op de plek van de Regenboogschool in Lichtenvoorde. Met deze overeenkomst leggen de gemeente en Kormelink Bouw de voorwaarden vast waaronder dit woningbouwproject tot stand komt. “Op deze plek komen duurzaam en circulair bouwen, groen inclusief, en vooral betaalbaar wonen samen. We zijn er trots op dit project samen met de gemeente en onze regionale partners te kunnen gaan realiseren op een mooie locatie in Lichtenvoorde” aldus Walter Kormelink. “Een prachtig woningbouwproject dat ook als voorbeeld kan dienen voor andere woningbouwlocaties in onze gemeente” aldus wethouder Jos Hoenderboom.

Start bouw 16 woningen Regenboogbuurt

Aannemersbedrijf Kormelink begint in 2024 met de bouw van zestien woningen. Het wordt een mix van woningen, voor starters, gezinnen en ouderen (levensloopbestendige woningen). De Regenboogbuurt wordt een plek waar je midden in het groen woont, en waar noaberschap centraal staat. Je onderhoudt samen met de buren de moestuin. En je ontmoet elkaar in de binnentuin of het park. Kinderen groeien op in de natuur en kunnen naar hartenlust ravotten en ontdekken.

Een mooie mix van mensen

Het unieke van de Regenboogbuurt is dat jong en oud, gezinnen en alleenstaanden door elkaar heen wonen. Dit doen we door beneden-bovenwoningen te bouwen. De benedenverdieping is levensloopbestendig. Op de bovenverdieping kan een gezin of een starter wonen. Beide woningen hebben een eigen ingang en een eigen tuin of dakterras. Op de bouwlocatie komen tien beneden- bovenwoningen. Daarnaast komen er zes levensloopbestendige woningen, die bestaan uit één laag met een kap.

Betaalbaar wonen in het groen

Wonen in een groene omgeving én in een huis dat aan je wensen voldoet. Dat moet voor iedereen haalbaar zijn. Daarom kosten zes woningen in de nieuwe Regenboogbuurt maximaal €250.000,- v.o.n. met inachtneming van prijspeil september 2021. De andere tien woningen vallen in het middensegment qua prijs.

Het plan bestaat dus uit de volgende soort woningen:

  • 10 beneden-bovenwoningen, waarvan 5 levensloopbestendig
  • 6 levensloopbestendige woningen bestaande uit één laag met een kap

Inloopavond in de Regenboogschool

Op 19 juli organiseert Kormelink Bouw een inloopavond in het voormalige gebouw van de Regenboogschool, aan de Planetenstraat 45 in Lichtenvoorde. Van 17:00-20:00 uur zijn natuurlijk de omwonenden van de bouwlocatie welkom. Maar ook iedereen die geïnteresseerd is in een woning in de nieuwe Regenboogbuurt. Tijdens deze avond krijgt u informatie over de bouw en het soort woningen. Ook kunt u het ontwerp van de Regenboogbuurt bekijken.

Wonen in de Regenboogbuurt?

Als u interesse heeft in een woning in de nieuwe Regenboogbuurt, stuur dan een mail naar regenboogbuurt@kormelinkbouw.nl. Wij houden u dan op de hoogte van de voortgang en de inschrijvingsdatum voor start verkoop of verhuur.

Vernieuwde Regenboogschoolgebied Impressie