Ruim baan voor nieuwe fietscrossbaan op Eschpark

01 december 2022
Nieuws

De Fietscross Club Lichtenvoorde kan verder met de plannen voor een nieuwe fietscrossbaan. Deze komt op en naast het terrein van het voormalig openluchtzwembad in Lichtenvoorde. De gemeenteraad is vorige week akkoord gegaan met een wijziging van het bestemmingsplan voor de ‘locatie Eschpark’. 

Inzage

Wie het bestemmingsplan op het gemeentehuis wil inzien, kan daarvoor een afspraak maken via telefoonnummer (0544) 39 35 35. Inzien kan vanaf 1 december ook online via ruimtelijkeplannen.nl. Tot 13 januari 2023 kunnen belanghebbenden nog beroep instellen bij de Raad van State.

BMX-baan passend in de omgeving

De Fiets Cross Club Lichtenvoorde (FCCL) heeft in samenwerking met de architect een voorlopig ontwerp ontwikkeld. Dit ontwerp is besproken met de klankbordgroep. Verschillende bezwaren zijn besproken en er is in het ontwerp zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Daarnaast is ook rekening gehouden met resultaten van onderzoeken. Wethouder Bart Porskamp: “Met deze plannen werken we toe naar een mooie BMX-baan, die goed in de omgeving past. De club kan hier weer jaren vooruit met hun fietscross-sport!” Voor de realisatie van de BMX-baan heeft de club van de gemeente een aanvullend krediet van € 300.000 gekregen.