Rondje Oost Gelre – verdien de Oost Gelre badge!

Doe mee aan het Rondje Oost Gelre vanaf 17 januari

Affiche ommetje Oost GelreElke dag een wandeling maken is belangrijk voor je gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. Oost Gelre is de samenwerking aangegaan met de Ommetje app. De app is een initiatief van de Hersenstichting en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder.

Het Rondje Oost Gelre is een uitdaging die je als bedrijf, vereniging of familie / vriendenteam aangaat. De verenigingen staan al voor het grootste deel ingevuld in de app, bedrijven en vriendenteams moeten zich zelf aanmelden. Mocht een vereniging er onverhoopt toch niet bij staan, kunnen deze zich ook zelf aanmelden.

 • De competities starten op 17 januari 2022, ofwel de beruchte derde maandag van het nieuwe jaar: Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar.
 • Een team moet minimaal uit 5 deelnemers bestaan. Deelnemers uit het team werken (categorie bedrijf) of wonen in Oost Gelre.
 • Door het gebruik van de Ommetjes app hoeven deelnemers niet samen te wandelen. Ieder lid van een team kan op zijn/haar eigen moment een ommetje wandelen.
 • Vanaf 17 januari zal de uitdaging 10 weken duren. Tot en met 28 maart 2022.
 • Het doel is om 5 ommetjes per week van minimaal 20 minuten te wandelen. Vijf ommetjes staan gemiddeld gelijk aan 40 Experience Points (XP)  per week, oftewel 400 XP na 10 weken. Dit is het streefaantal voor iedere deelnemer om te lopen.
 • Verdien de unieke Oost Gelre badge. Het bedrijf, vereniging of team die na 10 weken op 400XP of meer staan, ontvangen de badge.
 • Per team wordt er een streefaantal vastgesteld, gebaseerd op het gemiddelde van 40XP per ommetje en het aantal teamgenoten in het team.
 • Haalt een team het streefaantal, behaalt iedereen in het team de badge. Als één teamlid minder loopt, kunnen anderen dus de gemiste ommetjes goedmaken. Een echte teamprestatie dus.

  Video Rondje Oost Gelre
  Klik op de afbeelding om de video te bekijken

Win de ‘Rondje Oost Gelre’ beker

Naast de badge is er een prijs te verdienen voor het bedrijf, de vereniging en familie / vriendenteam met het hoogste aantal XP. Periodiek worden er tussenstanden bekend gemaakt en aan het einde is er in elke categorie een winnaar. Zij winnen de Rondje Oost Gelre Beker.

Goed om te weten:

Aanmelden kan van 10 tot en met 17 januari

 • Ommetjes wandelen voor Rondje Oost Gelre kan van 10 tot en met 28 maart
 • Meedoen? Download de app en voer de actiecode GELR2022 in
 • Lees hieronder verder waar je de app kan downloaden en de actiecode kan invoeren

Mede mogelijk gemaakt door:

De Hersenstichting en de gemeenten Oost Gelre en Montferland zijn initiatiefnemers van het project. In beide gemeenten worden lokale ommetjes georganiseerd, respectievelijke ‘Rondje Oost Gelre’ en ‘Montferlands Ommetje’ Beide lokale versies van Ommetje zijn mede mogelijk gemaakt door een subsidie van ZonMw.

Logos Rondje Oost Gelre ZonMw Hersenstichting Gemeente Montferland Oost Gelre

Pijltje

Pijltje

Ik heb de app al geïnstalleerd

Vinkje
 1. Ga naar de app.

 2. Controleer of de app minimaal versie 3.7.4 is. Dit vind je helemaal onderaan de app. Heb je een lagere versie? Update dan eerste de app.

 3. Klik op account of account instellingen
  Ommetje account aanmaken
   

 4. Vul onder challenge de code GELR2022 in en druk op controleren.
  Ommetje challenge code invoeren

 5. Vanaf nu loop je mee met het Rondje Oost Gelre! Veel plezier!

Ik heb de app nog niet geïnstalleerd

Plusje
 1. Download de Ommetje app via de App Store of Google Play Store
  Ommetje Apple Store of Playstore
   
 2. Maak een account aan. Erik Scherder leidt je door het aanmeldproces heen.
 3. Ga verder met stap 3 zoals beschreven bij ‘Ik heb de app wel geïnstalleerd’.