Reisdocument aanvragen voor uw kind? Zo werkt het!

02 augustus 2023
Nieuws

Reist u deze zomervakantie met uw kind(eren) naar het buitenland en heeft uw kind een (nieuw) reisdocument nodig? Houdt u er dan rekening mee dat beide ouders hier toestemming voor moeten geven. 

Toestemming geven 

  • Voor een identiteitskaart moeten de ‘personen die gezag hebben’ (meestal zijn dit de ouders) toestemming geven tot en met de leeftijd van 11 jaar. 

  • Voor een paspoort geldt dat tot 18 jaar. 

  • Hebben beide ouders het gezag over een kind? Dan moeten beide ouders toestemming geven.  

  • Heeft één ouder of een derde persoon het gezag? Dan moet die persoon toestemming geven. 

Digitaal toestemming geven 

Toestemming geven kan heel makkelijk digitaal via onze website www.oostgelre.nl/reizen-met-kinderen. U logt in met DigiD en geeft uw toestemming. Op het moment van de aanvraag zien wij dat beide ouders toestemming hebben gegeven. 

Liever toestemming op papier? 

Heeft u geen DigiD of kunt of wilt u digitaal geen toestemming geven? Dan kunt u het toestemmingsformulier ‘aanvraag reisdocument voor kind’ downloaden van onze website. U vindt het formulier onder het kopje Reizen met kinderen. 

Maak op tijd een afspraak 

Wij werken op afspraak. Tijdens de zomer is het vaak drukker. Maak op een afspraak voor het aanvragen van een nieuw document. Een afspraak kunt u maximaal 28 dagen van tevoren maken via https://oostgelre.mijnafspraakmaken.nl