Procedure CPO St. Jozefschool herstart

13 maart 2024
Nieuws

De voormalige St. Jozefschool in Lichtenvoorde.

Op de plek van de voormalige St. Jozefschool in Lichtenvoorde willen we een woonbuurt ontwikkelen met 8 tot 12 woningen. De gronden geven we uit in het kader van een zogenaamd CPO, een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. We starten de procedure nu opnieuw met de gekwalificeerde partijen die hiervoor een plan hebben ingediend. 

Deelname CPO 

Deelnemen aan een CPO betekent dat een groep inwoners het complete woningbouwproject op zich neemt. Ook financieel. Een inwoner die meedoet aan deze vorm van sociale projectontwikkeling gaat zelf wonen in één van de woningen. Hiervoor startten we in 2023 een inschrijving (prijsvraag). Met als doel een groep inwoners te kiezen die deze kar wil gaan trekken. 

Geen gunning  

Inschrijvers konden hun plan tot en met 31 januari 2024 indienen. Er hebben zich groepen gemeld. Daarna zijn de plannen beoordeeld, maar geen van de inschrijvingen voldeed aan het selectiebeleid. Wij hebben onze voorwaarden richting de inschrijvers verduidelijkt en gaan hierover met ze in gesprek. We streven ernaar om eind april een winnaar te kiezen. Bij deze sluiten we dan ook de inschrijving.  

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie op deze projectpaginaexterne-link-icoon.