Problemen met inloggen via DigiD

Problemen met inloggen vanaf 11 juni 2019

Bij onze Online Aanvraagformulieren maakt u gebruik van DigiD. Op 11 juni 2019 vervangt DigiD de PKIOverheid-certificaten die gebruikt worden om de DigiD-inlogschermen en digid.nl te beveiligen.
Mocht u gebruikmaken van een verouderd besturingssysteem dan wordt deze niet meer ondersteund door de certificaten en kunt u bij ons niet meer inloggen met DigiD.
DigiD zal vanaf 13 mei via een melding vragen een update van uw software uit te voeren.
Vanaf 11 juni komen gebruikers van een verouderd systeem niet meer op het inlogscherm of www.digid.nl terecht en krijgen ook niet meer een melding met het verzoek om hun software te updaten. U krijgt dan alleen een algemene foutmelding van de browser te zien.

Wilt u weten hoe u de update kunt uitvoeren? Kijk dan hieronder bij de Vragen en oplossingen.

Vragen en oplossingen

Van 13 mei tot 11 juni: Ik wil inloggen met mijn DigiD maar kom op een pagina uit waarop staat: ‘U kunt niet inloggen’ en ‘Update uw software’.
Wat is er aan de hand?

Vanaf 11 juni: Ik wil inloggen met mijn DigiD / Ik wil naar digid.nl maar kom op een wit scherm of op een pagina met een algemene foutmelding van de browser. Wat is er aan de hand?
Waarschijnlijk voldoet de software op uw computer of mobiele apparaat niet meer aan de minimale beveiligingseisen van DigiD. Sinds 13 mei 2019 is het niet meer mogelijk in te loggen met DigiD als u gebruik maakt van een verouderd besturingssysteem. U kunt daarom met dit apparaat niet meer inloggen met uw DigiD.

Welk besturingssysteem voldoet?
Om in te kunnen loggen met uw DigiD moet u minimaal beschikken over één van de volgende besturingssystemen:

Voor uw computer
Windows 7 / 8.1
Windows 10
OSX 10.9.4 of hoger

Voor mobiele apparaat
iOS 7 of hoger
Android 6 of hoger

Daarnaast moet u uw browser updaten naar de meest recente versie.

Hoe kan ik controleren of mijn besturingssysteem en software voldoen aan de minimale eisen?
Om te controleren of uw besturingssysteem en browser voldoen aan de minimale eisen gaat u naar de volgende website: https://test.g3-ev.pkioverheid.nl/.
Ziet u vervolgens twee groene vlakken, dan voldoen uw besturingssysteem en browser aan de minimale eisen.

Wat kunt u doen?
Update uw besturingssysteem en ook uw browser naar de meest recente versie. Raadpleeg de handleiding of de helpfunctie van uw besturingssysteem en browser om de update uit te voeren.
Of log in met een ander apparaat dat wel over het juiste besturingssysteem en browser beschikt.