Papiercontainer bij speeltuinvereniging Kindervreugd in Lichtenvoorde verwijderd 

07 november 2022
Nieuws

De papiercontainer bij speeltuinvereniging Kindervreugd in Lichtenvoorde is begin oktober verwijderd. Het contract met 16 verenigingen in Oost Gelre voor de papierinzameling liep eind september af. De verenigingen, waaronder speeltuinvereniging Kindervreugd, zijn hier over geïnformeerd. De afgelopen jaren dienden als overgangsperiode, zodat verenigingen voldoende tijd hadden om naar alternatieve inkomstenbronnen te zoeken. 

We zagen de afgelopen jaren met dat er met enige regelmaat bedrijfsmatig afval gestort werd in de papiercontainers en ook ander afval wat niet thuishoort in de papiercontainer. Helaas zijn daardoor ook papiercontainers afgekeurd, omdat er teveel vervuiling in de containers zat. Dat betekent dat het dan geld kost, in plaats van geld oplevert voor een vereniging. 

Oud papier in de container met blauwe deksel

Inwoners van Oost Gelre kunnen hun oud papier kosteloos kwijt in de container met blauwe deksel. Deze wordt eens per 4 weken geleegd.

Papier wegbrengen naar afvalbrengpunt Remondis of Rouwmaat

Remondis in Lichtenvoorde en Rouwmaat in Groenlo zijn afvalbrengpunten in onze gemeente. Particulieren kunnen hun oud papier kosteloos wegbrengen naar Rouwmaat.