Oranje afsluiting van Orange the World in Oost Gelre

13 december 2023
Nieuws

Van links naar rechts: Jacqueline Giesen (Soriptimistclub Achterhoek), wethouder Ellen Dusseldorp-Ribbers, Annet Kolkman (Soroptimistclub Achterhoek) en burgemeester Annette Bronsvoort. De burgemeester en wethouder namen oranje bloembollen en een oranje speldje in ontvangst. De oranje hand staat voor de actie tegen geweld tegen vrouwen.

Dinsdag 5 december kreeg het college van Oost Gelre oranje tulpenbollen van de Soroptimistclub Achterhoek. Zij bedankten de gemeente hiermee voor het meedoen aan Orange the World. Dit is de jaarlijkse 16-daagse actie tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Die werd 10 december afgesloten, op de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Als organisatie zetten de soroptimisten het hele jaar door wereldwijd in voor de rechten van meisjes en vrouwen.  

Burgemeester Annette Bronsvoort en wethouder Ellen Dusseldorp-Ribbers namen de tulpenbollen in ontvangst. “We moeten aandacht blijven besteden aan geweld tegen vrouwen en meisjes, ook nu Orange the World voorbij is. Ook in Oost Gelre komt dit geweld voor. Daar mogen we onze ogen niet voor sluiten”, zegt wethouder Dusseldorp-Ribbers. Burgemeester Bronsvoort beaamt dit. “De bollen die straks in het voorjaar oranje bloeien, zijn daarvoor een mooi geheugensteuntje.” 

Verschillende acties 

Wereldwijd, maar ook in Oost Gelre, vonden tijdens Orange the World verschillende activiteiten plaats. In Oost Gelre was de Bibliotheek Achterhoek-Oost actief met speciaal ingerichte leestafels. Filmhuis Het Doek vertoonde op 7 en 8 december de film ‘Dalva’, die op de bezoekers veel indruk maakte. En De RK Calixtusbasiliek in Groenlo en de Werenfriduskerk Zieuwent werden 16 dagen lang oranje verlicht. 

Wilt u volgend jaar meedoen? 

We zoeken nog inwoners, stichtingen, organisaties en bedrijven die in 2024 aandacht willen geven aan Orange the World. Bijvoorbeeld door het organiseren van een activiteit. Neem voor meer informatie contact op met Josje van der Wel, beleidsmedewerker Kunst en Cultuur, via j.vanderwel@oostgelre.nl