Opbouw evenemententerrein Zwarte Cross begint

21 juni 2023
Zwarte Cross 2023

Zwarte Cross terrein in opbouw

Van donderdag 20 tot en met zondag 23 juli is de Zwarte Cross in de Besselinkschans bij Lichtenvoorde. Tijdens de opbouw van het festival sluiten we een deel van dit gebied vanaf vrijdag 30 juni af voor alle verkeer.

De opbouw van het evenemententerrein is een enorme klus. Er is veel bouwverkeer van kranen, hoogwerkers, tractoren en vrachtwagens. Veiligheid is belangrijk, ook tijdens de op- en afbouwperiode. Daarom sluiten we een deel van de Besselinkschans af. Zo kunnen de uitvoerders rustig aan het werk en lopen wandelaars en fietsers geen risico.

Beveiligingsdienst houdt toezicht

De Eikendijk, Visserijdijk en de Schansweg sluiten we af van vrijdag 30 juni tot en met vrijdag 4 augustus. Hiervoor hebben we een vergunning gegeven. De beveiligingsdienst van de Zwarte Cross controleert dit. Daarnaast geldt op de Pastoor Scheepersstraat, Vosdijk en Heringsaweg een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur.

Fiets- en wandelroutes worden niet omgeleid

Via de Schans lopen verschillende fiets- en wandelroutes. Het is onhaalbaar deze allemaal om te leiden. We vragen u hiermee rekening te houden.

Verkeersmaatregelen en omleidingsroutes Houd voor meer informatie de komende weken de gemeentepagina’s en www.oostgelre.nl in de gaten.