Op vakantie? Voorkom woninginbraak

19 juli 2023
Nieuws

Gaat u op vakantie deze zomer of een dagje weg? Denk er dan ook aan hoe u uw huis achterlaat. U kunt namelijk zelf veel doen om de kans op een woninginbraak te verkleinen.

Belangrijke tips

Lees hier belangrijke tips en neem, voordat u weg gaat, de nodige maatregelen.

  • Doe altijd ramen en deuren op slot.
  • Zorg voor goede sloten.
  • Kijk of er niets rondom het huis staat waar ongewenste gasten op kunnen klimmen. Denk aan containers, een trap of een steiger.
  • Laat uw woning checken of het voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Bewoonde indruk

Het is belangrijk dat u uw huis goed afsluit en een bewoonde indruk achterlaat. Ook al bent u maar even weg. Een huis dat er onbewoond uitziet, nodigt immers sneller uit om in te breken. Laat daarom altijd een lichtje aan (tip: gebruik een tijdschakelaar), doe ramen dicht en draai deuren op slot.

Buren inschakelen

Vertel tot slot uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Maak met hen de afspraak dat zij de post weghalen, de planten water geven of de auto af en toe eens op de oprit zetten. En zien uw buren iets verdachts bij uw woning? Vraag ze de politie te bellen. Snel alarm slaan betekent een grotere kans dat de inbrekers worden gepakt.