Op de fiets langs gebouwen uit de wederopbouwperiode

08 september 2022
Nieuws
logo open monumentendag

De Wederopbouw (1940 – 1965) heeft de afgelopen jaren Achterhoek-breed extra aandacht gekregen. Dit via het Programma ‘Een nieuwe tijd,’ Wederopbouw in de Achterhoek. In de gemeente Oost Gelre mondde dit uit in het rijk geïllustreerde boek ‘Wederopbouw in Oost Gelre - Toonbeelden van een nieuwe tijd’.

Boek als inspiratie voor 3 fietsroutes

Op zaterdag 10 en zondag 11 september is het landelijke Open Monumentendag. Ter gelegenheid hiervan hebben de Oudheidkundige verenigingen 3 fietsroutes samengesteld. De routes vertellen het verhaal van de gebouwen uit deze tijd. Dankbaar is gebruik gemaakt van het boekwerk. En bent u na het fietsen van de verschillende routes geïnspireerd geraakt? Het boekwerk is op verschillende plekken in onze gemeente te koop.

Het Comité Open Monumentendag hoopt dat u geniet van de routes:

Maak kans op het boek ‘Wederbouw in Oost Gelre’

Hoe maakt u kans? Door het insturen van uw mooiste foto die u doet denken aan de Wederopbouwperiode. Insturen kan t/m 16 september:

  • Via mail naar wederopbouw@oostgelre.nl 
  • Schrijf in de mail uw naam, en de locatie van de foto.
  • Geef aan waarom die specifieke foto u doet denken aan de wederopbouwperiode. 

Met het insturen geeft u de gemeente Oost Gelre het recht deze foto te gebruiken voor een eenmalige publicatie in het huis-aan-huisblad, deze gemeentewebsite en op social media. Natuurlijk onder vermelding van de inzender. 
 

Boek: Wederopbouw in Oost Gelre