Op bezoek bij jongeren in ‘t Zwaantje

26 april 2023
Nieuws
Burgemeester en gemeentemedewerkers met jongeren uit hotel 't Zwaantje

Jongerenbegeleiders en gemeentesecretaris Jeroen Heerkens (2e van rechts) en burgemeester Annette Bronsvoort (rechts).

Burgemeester Annette Bronsvoort en een paar collega’s van de gemeente brachten vorige week een spontaan bezoek aan begeleiders en jongeren in Hotel ’t Zwaantje in Lichtenvoorde.

De begeleiders vertelden dat dat het in het algemeen goed gaat met de jongeren. Ze zijn een beetje gewend. Ze gaan een paar dagdelen per week naar school. Gelukkig zijn er al wel leraren beschikbaar; er wordt in de regio nog gezocht naar klaslokalen die gebruikt kunnen worden. Als de ruimte er is, kunnen de jongeren hele dagen naar school.

Gezellig praatje

De begeleiders hebben aangegeven dat ze het leuk vinden als mensen op bezoek komen voor een gezellig praatje. De taal hoeft geen probleem te zijn: er wordt volop Nederlands gesproken en de jongeren spreken in het algemeen ook Engels.

Goed dagritme belangrijk

Burgemeester Bronsvoort: “Fijn te zien dat de jongeren gewend zijn en ze in ieder geval al een paar dagdelen naar school gaan. Het is zo belangrijk dat er structuur in hun dag is. Binnenkort kunnen ze ook gaan sporten. Dat helpt natuurlijk ook bij een goed dagritme.”