OneLove: sport verbindt

05 oktober 2022
Nieuws
Achterhoekvlag met regenboog

Sport verbindt mensen over de hele wereld. Dat is o.a. ook te zien in het Nederlandse betaalde voetbal. Net als vorig jaar spelen alle aanvoerders daarin rond Coming Out Day (dinsdag 11 oktober) met de OneLove-aanvoerdersband. Hiermee onderschrijven ze dat iedereen in het voetbal zichzelf moet kunnen zijn. Een aantal verenigingen uit Oost Gelre is vrijdag 14 oktober te gast zijn bij de wedstrijd De Graafschap-Jong Utrecht. Ook De Graafschap speelt dan met de OneLove-aanvoerdersband.

Ook aanvoerdersband bij sportverenigingen uit Oost Gelre

Net als vorig jaar dragen aanvoerders van sportverenigingen uit Oost Gelre in het weekend van 15/16 oktober een Regenboogaanvoerdersband. Longa ’59 is een van de verenigingen die meedoet: “Ook als volleybalvereniging willen wij iedereen welkom heten. Iedereen binnen de vereniging moet zich vrij kunnen voelen te zijn wie hij of zij is. Ongeacht ieders geaardheid wil de vereniging een veilige, gezellige en sportief sportomgeving bieden.”

Aan de slag met gendergelijkheid in jouw vereniging?

In iedere vereniging is er een diversiteit aan leden, waaronder ook LHBTIQ+-personen. Terwijl de boodschap waarschijnlijk luidt dat iedereen zichzelf kan zijn en welkom is, voelt dit voor veel personen nog niet zo. Wil je daarmee aan de slag? Kijk dan eens naar concrete tips over hoe je als vereniging de inclusiviteit kunt verhogen en sociale veiligheid kunt creëren voor iedereen. 

Oost Gelre is een regenbooggemeente 

We ontwikkelen een actief beleid voor de acceptatie en zichtbaarheid van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, intersekse, queer personen en alle overige personen die tot de + behoren. (LHBTIQ+-personen).

We zetten ons ook daadwerkelijk in voor de acceptatie, emancipatie en veiligheid van LHBTIQ+-personen. Een prachtig voorbeeld hiervan is de Achterhoek Pride in juni van dit jaar. Andere voorbeelden zijn Achterhoekse regenboogvlag, regenboogzebrapaden, magazine en goodybag. 

Wil je meer weten? 

Kijk dan op sameninoostgelre.nl.

Ga in gesprek

Kom je met de informatie op onze website niet verder? Aarzel niet en neem contact met ons op. We zijn te bereiken via het Sociaal Team, per e-mail sociaalteam@oostgelre.nl of tel (0544) 39 36 16.