Ondersteuningstraject voor recreatieondernemers gestart

01 februari 2023
Nieuws

Margaret van Diemen, projectleider Vitaliteitsprogramma Verblijfsrecreatie, overhandigt het programma aan Eric-Jan de Haan, voorzitter vrijetijdseconomie Achterhoek.

De gemeente Oost Gelre biedt ondernemers in de verblijfsrecreatie het programma Verblijfsrecreatie Achterhoek aan. We doen dit samen met 7 andere Achterhoekse gemeenten. Het programma bereidt recreatieondernemers voor op kansen en uitdagingen in de toekomst. Een regionaal programmateam helpt de ondernemers hierbij. Bent u recreatieondernemer en wilt u ook meedoen? Neem contact op met projectleider Margaret van Diemen.

De vrijetijdseconomie is belangrijk in de Achterhoek omdat ze kansen biedt voor de hele regio. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat de lokale voorzieningen blijven, er een aantrekkelijk ondernemersklimaat is en er genoeg verschillende banen zijn. Dit blijkt onder andere uit de eerder vastgestelde Vrijetijdsagenda 2020-2030. De Achterhoekse gemeenten willen blijven investeren in toerisme en recreatie om de kwaliteit van het aanbod te verbeteren.

Vitaliteitsprogramma Verblijfsrecreatie

Het programmateam bestaat uit specialisten uit verschillende disciplines. Zoals een financieel specialist, marketeer, conceptontwikkelaar, strateeg, hospitality-expert, een jurist en oud-ondernemer. De deelnemende ondernemers gaan na een intake met hun eigen vraagstukken aan de slag

Verschillende trajecten

In het programma zijn verschillende trajecten mogelijk. Zoals bijvoorbeeld sparringgesprekken met experts, een meerdaags trainingstraject en individuele scenario-ontwikkeling. De trajecten zijn praktisch en gericht op direct resultaat. Ook vinden inspiratiesessies plaats, bijvoorbeeld over verduurzaming en bedrijfsopvolging.

Meer weten of meedoen?

Kijk op www.verblijfsrecreatie-achterhoek.nl voor meer informatie en als u wilt meedoen. Of neem contact op met projectleider Margaret van Diermen, Margaret.vandiermen@verblijfsrecreatie-achterhoek.nl of 06-81 92 54 83.