Ondersteuningsteam Oost Achterhoek

logo Ondersteuningsteam Oost AchterhoekHet ondersteuningsteam begeleidt kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en hun ouders of verzorgers als er problemen zijn.
Iedereen die woont in de gemeente Oost Gelre, Aalten of Winterswijk kan bij het team terecht.
Het team bestaat uit professionele hulpverleners. Zij werken nauw samen met andere jeugdhulpinstellingen en het onderwijs.
Het team begeleidt het gezin zoveel mogelijk zelf. In en met hulp van de eigen omgeving. Als het nodig is schakelen zij specialistische ondersteuning in.

Wie kan een beroep doen op het ondersteuningsteam?

Iedereen die signaleert dat er iets niet goed gaat met een kind of een gezin kan het ondersteuningsteam inschakelen. Die signalen kunnen komen van ouders of jongeren zelf, maar (met toestemming) ook van huisarts, school, peuteropvang of de buurt.

Waarvoor kunt u terecht bij het ondersteuningsteam?

U kunt met alle vragen over opvoeden en opgroeien terecht bij het ondersteuningsteam; voor kleine en grote problemen. U kunt via mail of telefoon contact opnemen met het Ondersteuningsteam.

Na aanmelding neemt het team binnen 5 werkdagen contact met u op. Samen met u kijkt het team naar uw vragen. En samen probeert u een oplossing te zoeken.

Meer informatie over het team en de werkwijze leest u op de website van het Ondersteuningsteam

Contact

E-mail: info@ondersteuningsteamoa.nl