Omkijken naar de arbeidsmarkt

15 maart 2023
Nieuws

Voor een kleine groep werkzoekenden is het moeilijk om werk te vinden. En dat is een gemiste kans, vinden werkleerbedrijf Fijnder en sociaal werk- en ontwikkelbedrijf Laborijn. De proef 'Omkijken naar de arbeidsmarkt' wil daar verandering inbrengen. Deze proef daagt werkgevers in de Achterhoek uit om anders te kijken naar arbeidspotentieel en zo werk te bieden aan werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Theo Beijer, directeur van Fijnder: “De proef is een uitnodiging aan bedrijven om zelf aan zet te zijn en creatief te zijn in het bieden van werk aan onbenut arbeidspotentieel. We vragen werkgevers om talenten en competenties centraal te zetten en te kijken naar wat wél past. Zo kan een werkplek op maat ontstaan.” Fijnder en Laborijn bieden daarbij hulp en een financiële vergoeding. “Die kan de werkgever naar eigen idee gebruiken en is om te zorgen voor een succesvolle plaatsing”, zegt Theo Beijer.

Werkgevers: onderteken het Omkijken-manifest

De werkgeverspilot Omkijken wordt gelanceerd met een oproep aan werkgevers om het Omkijken-manifest te ondertekenen. Daarmee willen Fijnder en Laborijn zoveel mogelijk werkgevers bereiken. Door samen anders te kijken, kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Zo zorgen we voor werk voor mensen die nu aan de kant staan. “Dat is fijn voor de mensen zelf, die weer meedoen. Maar ook voor de werkgever die er een waardevolle medewerker bij heeft”, zegt Jeroen Spruit, directeur van Laborijn.