Officiële lancering van Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek

25 september 2023
Nieuws

vlnr: Arthur Jansen, Koen Knufing en Gosse Visser.

“DOA is hét expertisecentrum voor duurzaamheid en energie voor het bedrijfsleven," vertelt Henk Jan Tannemaat. Tijdens de lancering van DOA op 14 september fungeerde Henk Jan als presentator op het podium. Maar als directeur van Binnenstad Bedrijf Doetinchem zal hij nauw samenwerken met DOA.  "Het is de verantwoordelijkheid van ondernemers om hun bedrijfsactiviteiten en hun bedrijf te verduurzamen. Het is echter bijzonder waardevol dat er nu één centraal loket is waar ondernemers in de Achterhoek terecht kunnen met al hun vragen over duurzaamheid. BBD zal in de toekomst ook deelnemen aan de verschillende projecten die DOA organiseert: denk aan de energiechecks van 15 minuten en deuren-dichtactie”.

Symbolische boomplanting markeert duurzame toekomst

Voorafgaand aan de lancering werd er een boom geplant bij Winterwarm in Winterswijk, door Koen Knufing (voorzitter VNO-NCW Achterhoek), Gosse Visser (wethouder gemeente Winterswijk) en Arthur Jansen (voorzitter SIKA). “De boom symboliseert een duurzame toekomst voor bedrijven in de Achterhoek. Net zoals deze boom moet groeien, zo zal ook het Duurzaam Ondernemerscentrum (DOA) zich ontwikkelen,” vertelde Bart Porskamp, wethouder van de gemeente Oost Gelre. De Achterhoek heeft de ambitie om de CO2-uitstoot in 2030 met 60% te verminderen. “DOA biedt niet alleen individuele ondernemers ondersteuning, maar ook bedrijvenparken en winkelcentra kunnen samen met DOA werken aan duurzaamheidsinitiatieven. Het feit dat DOA ook collectieve inspanningen ondersteunt, beschouw ik als een waardevolle toevoeging," aldus Porskamp.

DOA: initiatief van SIKA en VNO-NCW Achterhoek

Van Achterhoek Onderneemt Duurzaam naar Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek! Het Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek is een initiatief van de Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek (SIKA) en VNO-NCW Achterhoek. De sleutelpartners zijn de lokale ondernemersorganisaties, de provincie Gelderland en de gemeenten Aalten, Bronckhorst, Berkelland, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Daarnaast werkt DOA nauw samen met de Omgevingsdienst Achterhoek, Agem, Gelders Energieakkoord, Achterhoek Verbindt! , 8RHK Ambassadeurs en andere partners. Kijk voor meer informatie op de website van het DOA.