Nieuwjaarsreceptie Oost Gelre goed bezocht

10 januari 2024
Nieuws

Het jonge gelegenheidsduo Ferran-Issandro en Mike gaf een mooi optreden.

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oost Gelre werd op maandag 8 januari goed bezocht. Velen van u proosten bij Erve Kots in Lievelde met het college van burgemeester en wethouders, raadsleden en vele andere inwoners op het nieuwe jaar. Burgemeester Annette Bronsvoort gaf in haar nieuwjaarstoespraak aan dat zij hoopt dat we in het komende jaar echt samen, met elkaar, de schouders eronder zetten. 

Samen 

De nieuwjaarsreceptie is vooral een moment om elkaar te ontmoeten. Om de beste wensen naar elkaar uit te spreken, maar ook om ideeën, plannen en verwachtingen voor het nieuwe jaar met elkaar te delen. En om jonge inwoners uit de eigen gemeente een podium te geven om hun talenten te laten zien en horen. Het gelegenheidsduo Ferran-Issandro en Mike bracht hun hiphopmuziek ten gehore. En dat geheel in stijl van Oost Gelre met veel aandacht voor ‘samen’. 

Noaberschap 

Burgemeester Bronsvoort blikte terug op afgelopen jaar en liet weten trots te zijn op Oost Gelre. “Ik ben trots op wie we zijn, wat we doen en vooral ook hoe we met elkaar de dingen doen. Laat dat vooral zo blijven, laat ons noaberschap de pijler zijn onder de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor onze toekomst. Noaberschap is één van de kenmerken van onze gemeente: we staan voor elkaar klaar, als alles goed gaat en juist ook als het wat minder gaat.”  

Vrijwilligers 

De burgemeester bedankte de vele vrijwilligers die de gemeente heeft. “We kunnen niet zonder noaberschap, en al helemaal niet bij evenementen. Dit jaar kijken we weer uit naar vele grote en kleinere events. Ik denk dat we het snel met elkaar eens zijn wanneer ik zeg: we kunnen we echt niet zonder onze vrijwilligers. Bij evenementen en sport, maar ook als mantelzorger, pleegouder en als gastgezin voor vluchtelingen. U brengt verbinding en dat hebben we nodig. Hartelijk dank!”  

Ondernemers 

Ook ondernemers ontvingen complimenten van de burgemeester. “We hebben een goed ondernemersklimaat. De kracht van onze ondernemers is hun onderlinge samenwerking”, aldus de burgemeester. “We gaan door met het toekomstbestendig maken van de bedrijventerreinen, maar kijken ook naar mogelijkheden van duurzaamheid en uitbreiding. Door een gezamenlijke aanpak van ondernemers en de gemeente werken we ook aan oplossingen om de reuring in de centra van Groenlo en Lichtenvoorde te verbeteren.”  

Bouwen 

“Bouwen, bouwen, bouwen, dat is wat we doen in Oost Gelre”, aldus de burgemeester. “Er waren alleen al zo’n 30 woningsplitsingen in 2023. Die bieden mogelijkheden voor instroom en doorstroom. Daarom hebben we ook ‘wonen in de kap’ mogelijk gemaakt. Verder zijn we in Lichtenvoorde en Groenlo bezig in verschillende stadia van bouwen. Al met al ruim 200 woningen. Ook in de kleine kernen is er een hoge ambitie. Tot 2030 willen we het aantal woningen per kern uitbreiden met zo’n 25 huizen. Qua opgave zijn we goed op weg!” 

Toekomst 

“Het is moeilijk, ondanks alle mooie ontwikkelingen, zonder somberheid terug te kijken op het afgelopen jaar. En niet moedeloos te worden over wat dit nieuwe jaar zal brengen gezien de wereldwijze conflicten en oorlogen”, zo besloot burgemeester Bronsvoort. “Ook in ‘eigen huis’. Hoe houden we onze samenleving bij elkaar? Raken we elkaar niet kwijt door tegenstellingen? Dat gaat iets vragen van u en ook van ons als gemeente. Dat is niet altijd gemakkelijk en is ook niet altijd goed gegaan. Ondanks alles ben ik optimistisch dat we dit kunnen! In goed Achterhoeks: Samen d’ran!” 

 De hele nieuwjaarstoespraak is hier te lezen.