Nieuwbouwplannen laatste fase Brouwhuizen

12 juli 2023
Nieuws

Een sfeerimpressie van de laatste fase van Brouwhuizen in Groenlo.

In de laatste fase van het plan Brouwhuizen gaan we 50 woningen bouwen in het gebied aan de noordkant van de stad. De ontwikkeling bestaat uit de bouw van 13 appartementen en 37 grondgebonden woningen. Met grondgebonden woningen bedoelen we vrijstaande woningen, 2-onder-1-kap-woningen en rijwoningen. Ook maakt het plan de bouw van small houses mogelijk. Verder regelt het plan voorzieningen voor groen en verkeer.

Inloopavond: omwonenden positief

Op maandag 26 juni vond er een inloopavond plaats voor omwonenden van het woningbouwproject Brouwhuizen. De ontwikkelaar presenteerde toen het plan via tekeningen en een video-impressie in vogelvlucht. Op de avond kwamen ongeveer 50 mensen af. De buurtbewoners waren positief over het bouwplan. Er waren vooral veel vragen over wanneer de verkoop start en wat de prijs van de woningen is. De bedoeling is dat de voorverkoop dit najaar start. Op dat moment is er dus ook meer duidelijkheid over de prijs van de verschillende woningen.

Bestemmingsplan inzien Het ontwerpbestemmingsplan is sinds 7 juli in te zien. Het plan vindt u op www.ruimtelijkeplannen.nl. Wanneer u bezwaar heeft, dan kunt u tot en met 17 augustus 2023 uw standpunt geven. Dit kan schriftelijk of mondeling. Uw schriftelijke mening richt u aan de gemeenteraad onder vermelding van “zienswijze ontwerp bestemmingsplan Brouwhuizen fase 2”. Dit stuurt u naar postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde. Voor een mondelinge opvatting kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Economie. Hiervoor kunt u bellen naar (0544) 39 35 35.

Een zienswijze moet gemotiveerd zijn. Dat betekent dat u uitlegt waarom u tegen bent. U geeft aan op welke onderdelen van het ontwerp bestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.