‘Niet roken en niet drinken onder de 18’, ook in de zomer!

05 juli 2023
Nieuws

De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent zonnen, ijs eten, barbecueën, chillen. Een heerlijke tijd, ook om nieuwe dingen uit te proberen. Misschien komt uw kind deze zomer voor de vraag te staan: “Zal ik ook een keertje roken of een biertje of wijntje proberen?” Om uw kind te helpen om dan ‘nee’ te blijven zeggen, is duidelijkheid van u als ouder belangrijk. Dus niet roken en niet drinken, ook NIX in de vakantie.

Dat klinkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Misschien vindt u het best moeilijk om dit te bespreken met uw kind. Of vraag u zich af of dit soort afspraken nou wel zo nodig zijn. Het kan zijn dat u denkt dat afspraken maken geen zin meer heeft, omdat uw kind al vaker gerookt of alcohol gedronken heeft.

NIX18

Op www.nix18.nl vindt u tips over hoe u met uw kind kunt praten over alcohol en roken. Er zitten er zeker een paar tips voor u bij. Wilt u liever persoonlijk advies? Dan kunt u contact opnemen met Armida Panka, preventieadviseur van Iris in de Buurt. Zij is bereikbaar via a.panka@iriszorg.nl en 088-606 18 02. Zij gaat persoonlijk met u in gesprek, of komt langs voor een ‘homeparty’; een leuke, informatieve avond met andere ouders die u kent.

Op naar een prachtige zomer van NIX!