Nederlandse Veteranendag op zaterdag 29 juni

26 juni 2024
Nieuws

Op zaterdag 29 juni is de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. Tijdens deze dag bedankt Nederland haar meer dan 100.000 veteranen. Het is een eerbetoon aan alle veteranen die voor Nederland actief zijn (geweest). In Oost Gelre vlaggen we met de veteranenvlag. Het evenement in Den Haag is toegankelijk voor iedereen. Het programma bestaat uit een défile, flypast en een grote bijeenkomst op het Malieveld.

Veteranen van Oost Gelre, noteer zaterdag 14 september in uw agenda! 

Dit jaar houden we de lokale Veteranendag in Lichtenvoorde. Sinds 2008 is dat elk jaar de eerste zaterdag na de kermis van Lichtenvoorde. Zo blijven we als gemeente erkenning en waardering geven aan onze veteranen.  

Ingeschreven bij het Veteraneninstituut? 

Veteranen in Oost Gelre ontvangen een uitnodiging.  

Let op: controleer of u bij het Veteranen Instituut goed ingeschreven staat. Zo ontvangt u elk jaar een uitnodiging voor de lokale Veteranendag. Kijk voor meer informatie op de website van het Veteranen Instituutexterne-link-icoon of bel naar 088 334 00 50

Middagprogramma 14 september: ontmoeten en een jonge gastspreker

Het veteranencomité Oost Gelre zoekt samen met ons naar een goede invulling van deze dag. We hebben Emiel Garstenveld (37), the walking soldier uit Groenlo, als gastspreker. Daarnaast is er voor onze veteranen volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.  

Meer informatie na de zomervakantie 

Na de zomervakantie vindt u in het gemeentenieuws en op onze website meer informatie over het programma. 

Wie zijn veteraan?

Veteranen zijn alle (oud-)militairen met de Nederlandse Nationaliteit die in het Koninkrijk dienden in oorlogsomstandigheden. Of daarmee overeenkomende situaties, zoals vredesmissies in internationaal verband.