Nacht van de Nacht op zaterdag 28 oktober

18 oktober 2023
Nieuws

De gemeente Oost Gelre doet voor het eerst mee met de Nacht van de Nacht. Foto: Johan van der Wielen.

Op zaterdag 28 oktober is het de Nacht van de Nacht. Dat betekent dat in heel Nederland acties zijn om de nacht weer echt donker te laten zijn. De gemeente Oost Gelre doet voor het eerst mee aan dit landelijke evenement van de Natuur- en Milieufederaties. 

Openbare verlichting uit 

Daarom wordt de openbare verlichting gedimd of uitgezet tussen 19.30 uur en 22.30 uur. Dit gebeurt alleen op plaatsen waar dit mogelijk is. Het is afhankelijk van het type verlichting en de mogelijkheid tot besturen op afstand. In de centra van Groenlo en Lichtenvoorde blijft de openbare verlichting vanwege de openbare veiligheid gewoon aan. 

Overige initiatieven 

In Zieuwent en Vragender doen ze ook mee aan de Nacht van de Nacht. In Zieuwent organiseert Stichting Fratsen een sterrenkijkavond. Deze activiteit is aangemeld bij de landelijke organisatie. Daarom is het een onderdeel van de Nacht van de Nacht. In het Vragender Veen waren de afgelopen twee jaar al besloten bijeenkomsten.  

Meer informatie 

Het doel van deze nachtelijke organisatie is onder meer om mensen bewust te maken van hun energieverbruik. Meer informatie over de Nacht van de Nacht is te vinden op: 

www.nachtvandenacht.nl, www.klimaatburgemeesteroostgelre.nl en www.stichtingfratsen.nl.