Militaire oefening 8 t/m 12 augustus

03 augustus 2022
Nieuws
apache in de lucht

Van maandag 8 augustus tot en met vrijdag 12 augustus wordt er een militaire oefening gehouden. Apache gevechtshelikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC) trainen daarbij in delen van Gelderland, o.a. in de omgeving van Oost Gelre. Ook worden er voertuigen ingezet.

De Apaches trainen (gesimuleerd) het aanvallen en uitschakelen van gronddoelen. De helikopters vliegen daarbij meerdere keren per dag, zowel overdag als ’s avonds, tussen 09:00 en 21:00 uur, ook op lage hoogte. Dit zal voor omstanders en omwonenden te zien en te horen zijn. Hiervoor is een tijdelijk laagvlieggebied aangevraagd.

Klachten?

U kunt een klacht indienen wanneer u geluidsoverlast heeft van vliegtuigen of helikopters van Defensie. Voor vragen en geluidhinderklachten is ook het gratis telefoonnummer 0800 – 0226033 bereikbaar.

Schaderegeling

De eenheid doet er alles aan om schade te voorkomen. Is er door de oefening toch schade ontstaan aan uw privéterrein? Noteer dan zoveel mogelijk gegevens, zoals datum en tijd, plaats, soort schade. U kunt de schade melden bij het Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoon (030) 218 04 20. E-mail: Jdvclaims@mindef.nl.