MijnOverheid laat aantal bewoners op adres zien

12 juli 2023
Nieuws

Sinds 5 juli kunt u in MijnOverheid (www.mijnoverheid.nl) het aantal ingeschreven bewoners op uw woonadres bekijken. Deze nieuwe mogelijkheid biedt u meer informatie over (nieuwe) inschrijvingen op een huisadres. Hierdoor is altijd duidelijk hoeveel mensen er op een woonadres staan ingeschreven. Ook kunt u nieuwe aanmeldingen direct inzien.

De voordelen voor u als inwoner

  • Het geeft inzicht in het aantal ingeschreven bewoners op uw woonadres. U hoeft hiervoor geen contact met de gemeente op te nemen.
  • Nieuwe inschrijvingen zijn direct in te zien. Als er een onjuiste aanmelding op het huisadres gemaakt wordt, kan dit sneller aangepast worden.
  • Door het betere inzicht is er minder risico op het ontvangen van foutieve toeslagen of uitkeringen. Toeslagen en uitkeringen kunnen wijzigen als er meer of minder mensen op een adres staan ingeschreven.

Inschrijvingen aanpassen

Als blijkt dat er een nieuwe en/of onjuiste inschrijving op het adres is, kunt u contact opnemen. Dat kan via telefoonnummer (0544) 39 35 35. Team Burgerzaken kan dan een adresonderzoek starten en zo nodig maatregelen nemen om de inschrijving aan te passen.