Meld mantelzorgers aan voor een blijk van waardering

11 oktober 2023
Nieuws

Veel mensen verrichten langdurig en/of intensief mantelzorg. Wij vinden het werk van deze mantelzorgers belangrijk en willen die inzet waarderen. Met een cadeaucard én met een leuke activiteit. Dit gebeurt rond de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg op 10 november.  

Wat is mantelzorg? 

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief en is geen vrijwillige keuze. Mantelzorgers zijn geen professionele hulpverleners, maar hebben een persoonlijke band met degene voor wie ze zorgen.  

Jonge mantelzorgers 

Ook kinderen of jongeren kunnen mantelzorger zijn. Deze jonge mantelzorgers groeien op in een gezin waar iemand zorg nodig heeft. Vaak moet er thuis rekening worden gehouden met de zorg of extra aandacht die nodig is voor een gezinslid. Ook komt het voor dat de jongere zich meer dan gemiddeld zorgen maakt over de situatie thuis. Of hij/zij moet thuis vaak meehelpen of zorgen. Dat alles kan veel invloed hebben op het dagelijkse leven van de jongere. We vinden het belangrijk dat hier aandacht voor is. 

Mantelzorgwaardering: cadeaukaart en deelname aan een activiteit 

Het waarderen van de inzet van jonge mantelzorgers doen wij met een cadeaukaart ter waarde van € 27,50 en het aanbieden van een leuke activiteit. U kunt als ouder of verzorger de kinderen in uw gezin hiervoor aanmelden. Dit geldt voor broer(s) en zus(sen) in de leeftijd van 8 t/m 24 jaar. Ook kunt u volwassenen in het gezin aanmelden voor de mantelzorgwaardering. 

Staat de mantelzorger al bij ons ingeschreven? Dan hoeft u niets te doen 

Zij ontvangen in oktober bericht over de activiteiten en krijgen de cadeaukaart in november thuisgestuurd. 

Hoeveel mantelzorgers kunt u aanmelden?  

U kunt per gezinssituatie één volwassen mantelzorger aanmelden voor de waardering. Ouders kunnen zich wel beide laten inschrijven. Ze ontvangen samen één waardering. Zijn er in het gezin meerdere jonge mantelzorgers in de leeftijd van 8 t/m 24 jaar? Dan kunt u hen allemaal aanmelden.  

Meld mantelzorgers aan vóór 17 oktober  

U kunt mantelzorgers aanmelden voor de mantelzorgwaardering tot 17 oktober. Liever telefonisch aanmelden? Dat kan via telefoonnummer (0544) 39 35 35.   

Meer informatie over mantelzorg 

Wilt u meer informatie of advies over mantelzorg? Kijk dan eens op www.sameninoostgelre.nl/mantelzorg. Hier hebben we veel informatie voor u verzameld. Liever persoonlijk contact? Neem dan contact op met één van onze mantelzorgconsulenten: Matthijs Groot Nibbelink of Ingrid te Winkel. Zij zijn bereikbaar via mantelzorg@oostgelre.nl of (0544) 39 35 35.  

logo van Dag van de Mantelzorg