Meer groen in de Beltrumsestraat in Groenlo

21 februari 2024
Nieuws

Op de kruising Beltrumsestraat/Ziekenhuisstraat is een verhoogd plantvak aangelegd. Het net ingeplante groen moet nog gaan groeien.

De eerste 4 bloempotten in de Beltrumsestraat zijn geplaatst. En een flink plantvak op de hoek met de Ziekenhuisstraat is aangelegd. Daarmee hebben we een begin gemaakt met het groener maken van de Beltrumsestraat. Wethouder Bart Porskamp is blij met de veranderingen: “Zo ligt de straat er vanaf komende zomer een stuk groener bij. Dat ziet er niet alleen mooier uit, maar geeft in warme periodes ook een prettige verkoeling. Zo spelen we in op klimaatverandering.”  

Daarnaast plaatsen we op een aantal plekken fietsbeugels en zijn er 2 nieuwe parkeervakken aangelegd. En de straat wordt beter herkenbaar als woonerf.Het plan is vorig jaar tot stand gekomen in overleg met bewoners, winkeliers, en met de Groenlose Ondernemersvereniging (GOV).

Bloempotten en een plantvak met zitrand 

In totaal komen er ongeveer 20 nieuwe cortenstalen potten. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kiezen we voor een grote of kleine bloempot. Deze potten kunnen we bij evenementen makkelijk en snel verplaatsen. De betonnen potten die nu nog op de Markt staan, vervangen we ook door cortenstalen potten. Op de kruising met de Ziekenhuisstraat hebben we een verhoogd plantvak aangelegd. Op de brede betonnen rand daarvan kunt u zitten. Daarom hebben we de 2 bankjes die er stonden weggehaald. 

Particulier gevelgroen en geveltuintjes 

De vergroening van de Beltrumsestraat doen we niet alleen. Met toestemmen van pandeigenaren komen er ook geveltuintjes. Wethouder Porskamp: “Met de aanleg van die geveltuintjes helpen zij bij het vergroenen van de winkelstraat. Dat maakt de winkelstraat nog aantrekkelijker. Voor inwoners, maar zeker ook voor bezoekers.” 

Nieuwe fietsenstallingen 

We willen mensen stimuleren om het centrum zoveel mogelijk met de fiets te bezoeken. Dat vraagt om meer plekken om de fiets te stallen. Daarom komen er fietsbeugels op de volgende locaties: 

  • bij de Beltrumsestraat 2 (Sensire Wijkzorg) 
  • bij het appartementencomplex Kerkhofsteeg 2 – 20 
  • op het Europlein, bij nummer 4 

Parkeren en betere aanduiding als ‘woonerf’  

Het aantal parkeerplaatsen in de Beltrumsestraat blijft gelijk. Wel zijn er 2 nieuwe parkeerplaatsen aangelegd aan de Houtwal, tegenover ScheersRoes Makelaars Taxateurs. Binnen de blauwe zone blijft 1,5 uur parkeren de norm. De straat wordt beter herkenbaar als woonerf.  

Het plan bekijken?  

Ga naar de pagina van de Beltrumsestraat op onze website Oost Gelre. U kunt zien waar de parkeervakken, de fietsbeugels en de bloempotten komen. Het is de bedoeling om alles voor de zomer klaar te hebben.  

Heeft u nog vragen of opmerkingen? 

Neem dan gerust contact op met projectleider Barrie Span. Hij is bereikbaar op (0544) 39 34 56, of via b.span@oostgelre.nl