Meedenken over ontwikkelingen in het centrum van Lichtenvoorde?

11 oktober 2023
Nieuws

Blik vanuit het gemeentehuis richting het centrum van Lichtenvoorde.

Er is de afgelopen jaren veel gebeurd in het centrum van Lichtenvoorde. Maar ook de komende jaren staan er nieuwe ontwikkelingen te gebeuren. Wethouder Jos Hoenderboom: “We vinden het belangrijk om inwoners en ondernemers uit Lichtenvoorde te laten meedenken en meepraten over wat er in Lichtenvoorde speelt. Daarom willen we een Klankbordgroep samenstellen.” 

Als u door het centrum van Lichtenvoorde loopt, ziet u dat er de laatste 10 jaar veel is gebeurd. Grote projecten zijn klaar, zoals de bouw van woningen aan Hof aan de Dijkstraat en de nieuwbouw van Antoniushove. Maar ook kleinere projecten, zoals de prachtige muurschilderingen op verschillende gebouwen en de aanplant van geveltuintjes in de Molendijk. Ook voor de komende tijd zijn er plannen, geeft wethouder Hoederboom aan. “Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen rondom het gemeentehuis en het planten van meer groen in het centrum. Maar ook aan het plaatsen van nieuwe sfeerverlichting in het centrum. Nieuwe projecten waar u, als inwoners en ondernemers van Lichtenvoorde mee te maken krijgt. We vinden het belangrijk om te horen wat u van de plannen vindt.” 

Klankbordgroep met vertegenwoordigers uit verschillende groepen 

We willen een Klankbordgroep vormen met vertegenwoordigers vanuit allerlei verschillende groepen. Denk aan ondernemers/winkeliers, horeca, kunst & cultuur, vastgoedeigenaren, bewoners, Industriële Kring, de Bomenwacht, VVV, historie, evenementen, mensen met een beperking, jongeren, sport. Met die groep willen we elk jaar een paar keer bij elkaar komen. We kijken dan naar de onderwerpen die spelen in en rondom het centrum. En horen graag hoe u daarover denkt.  

Kom op 18 oktober naar de infobijeenkomst over de Klankbordgroep 

Wilt u ook meedenken? Kom dan naar de eerste informatieve bijeenkomst: 

  • Woensdag 18 oktober 

  • 19.30 uur (inloop 19.00 uur) 

  • Locatie: De Koppelpaarden 

In die bijeenkomst kijken we naar het programma Lichtenvoorde. Wat is er in het recente verleden gebeurd? Waar staan we nu? Welke ontwikkelingen zijn er voor de (nabije en verdere) toekomst gepland? Ook leggen we uit wat een Klankbordgroep kan bijdragen. En we vragen hoe u zo’n Klankbordgroep voor u ziet. Bijvoorbeeld: Hoe groot moet de groep ongeveer zijn? Hoe vaak komen we bij elkaar? Over welke onderwerpen gaat het? Hoe ver gaat het meedenken?  

Na die bijeenkomst kunt u beslissen of u lid wilt worden van de Klankbordgroep.  

Dat kan tot en met donderdag 14 oktober via deze link

Heeft u vooraf vragen over de bijeenkomst? 

Neem dan contact op met René Huls, projectleider Programma Lichtenvoorde. U kunt hem bellen via (0544) 39 35 35 of stuur een mail naar r.huls@oostgelre.nl.