Maatschappelijke stage

In Oost Gelre werken verschillende partijen samen om leerlingen van scholengemeenschap Marianum jaarlijks een maatschappelijke stage te laten lopen. Dit is geen gewone stage waarmee scholieren praktijkervaring in een beroep kunnen opdoen. Bij de maatschappelijke stage gaat het erom dat jongeren tijdens hun schooltijd kennismaken met de samenleving. Hiervoor krijgen ze niet betaald.

Jongeren helpen anderen door vrijwilligerswerk te doen

Jongeren ervaren hoe leuk het is iets voor een ander te doen. Ze leren andere groepen en vrijwilligersorganisaties kennen en worden uitgedaagd zich vrijwillig daarvoor in te zetten.

Voorbeelden van stages zijn: de F-jes van een sportvereniging trainen, een wijkfeest organiseren of een website maken voor een vrijwilligersorganisatie.

Aanbod vrijwilligersorganisaties

Om alle leerlingen stage te kunnen laten lopen heeft het Marianum komende schooljaar zo’n 360 stageplekken nodig. Daarom doen we een beroep op alle vrijwilligersorganisaties binnen onze gemeente.

Een maatschappelijke stage levert veel op!

Ook voor de vrijwilligersorganisatie levert een maatschappelijke stage veel op. De organisatie krijgt hulp bij een te klaren klus en jongeren maken op een leuke en laagdrempelige manier kennis met de organisatie én activiteiten.

Scholengemeenschap Marianum

Stagecoördinator scholengemeenschap Marianum
Mandy Stokkers
Telefoon: (0544) 47 70 70
E-mail: m.stokkers@marianum.nl