Koning Willem-Alexander op bezoek in Mariënvelde

01 mei 2024
Nieuws

Koning Willem-Alexander zwaait naar de vele aanwezigen in Mariënvelde.

Hoog bezoek vorige week woensdag in Mariënvelde. Koning Willem-Alexander bracht namelijk een bezoek aan dit kerkdorp. Aanleiding was het winnen van de Dorpsvernieuwingsprijs 2023, eind vorig jaar. De Koning kwam persoonlijk de BMV Mariënvelde, de Zorgcorporatie, het Dorpshart Mariënvelde en het tegenoverliggende schoolplein bewonderen.

Hij sprak met de initiatiefnemers van de dorpsvernieuwing. Ook ontmoette hij inwoners van Mariënvelde tijdens een rondgang door het pand, de groene buitenruimte, het dorpsplein en het schoolplein. Hij bezocht onder meer de dagbesteding en de sporthal. Buiten sprak de koning met vrijwilligers over het onderhoud en de aanleg van een beweegtuin voor ouderen. Op de basisschool ontmoette hij kinderen die hebben meegedacht over het vernieuwen van het schoolplein.  

Het was een geslaagde middag. Koning Willem-Alexander genoot er zichtbaar van. De mensen in Mariënvelde ook: zij glommen van trots. Dank aan alle vrijwilligers en bewoners die dit alles mogelijk hebben gemaakt!