Klomps Bouwbedrijf wint aanbesteding herontwikkeling locatie Richterspoort

27 juli 2022
Wonen in Oost Gelre
Bouwplan Richterspoort - Klomps Bouw

Op de hoek van de Twenteroute – Richterslaan in Lichtenvoorde bevindt zich de toekomstige Richterspoort. Voor deze locatie staat een combifunctie beschreven voor wonen en kantoren, sport of recreatie. Eind vorig jaar hebben we een aanbesteding uitgeschreven voor herontwikkeling van deze locatie. Klomps Bouwbedrijf uit Dinxperlo kwam als beste uit de bus en gaat deze locatie ontwikkelen.

In 2024 bouw van start

Klomps Bouwbedrijf gaat nu aan de slag met het maken van een bouwplan volgens het op te stellen bestemmingsplan Richterspoort. De verwachting is dat de verschillende procedures in 2023 worden doorlopen en dat de bouw in 2024 van start gaat.

Richterspoort: 39 huur- en koopappartementen

Het plan voor Richterspoort betreft 39 huur- en koopappartementen, verdeeld over 2 woongebouwen. De oppervlakte van de appartementen ligt tussen de 65 en 85 m2. De koopappartementen liggen in de prijsklassen van betaalbare koop, middeldure koop en dure koop. De huurappartementen worden in de middenhuur verhuurd. Over de invulling van de commerciële functie wordt nog nagedacht.

Bestemmingsplanprocedure

Het college van burgemeester en wethouders bereidt op dit moment een bestemmingsplan voor voor de Richterspoort. Tijdens de bestemmingsplanprocedure kunnen belanghebbenden op verschillende momenten een reactie geven. Zodra dat kan, maken wij dat bekend.

Inschrijven voor een nieuwe woning of interesse in de commerciële ruimte?

Dat kan! Stuur een e-mail naar info@klomps.nl of bel naar (0315) 65 70 00. U wordt dan op een geïnteresseerdenlijst geplaatst.

Meer informatie

Via deze website, de Elna / Groenlose Gids en social media houden we u op de hoogte van de voortgang van dit project.