Kerstboodschap College van B&W en raad: 'We zién elkaar!'

22 december 2022
Nieuws

In Oost Gelre kennen we ‘Naoberschap’ uit de praktijk. We zijn er voor elkaar als het goed gaat, maar zeker ook als het minder gaat. Want het was een bijzonder jaar. Het leek of de problemen zich alleen maar opstapelden. Daardoor zijn er inwoners en bedrijven in moeilijkheden geraakt. Laat er geen twijfel over bestaan: als college en gemeenteraad zién we dit en kijken we hoe we u het beste kunnen steunen. Dat doen we zeker niet alleen: veel dank en respect voor alle vrijwilligers in onze gemeente.

Om hulp vragen is prima

Wie in de problemen raakt door de hoge kosten aan energie kan contact opnemen met de gemeente. Dan gaan we samen kijken op welke manier we u het beste kunnen steunen. Maak daar gebruik van! Schaam je niet, daar is geen enkele reden voor. Het helpt je juist om de regie over je eigen leven te houden.

We blijven investeren in de toekomst

Als gemeentebestuur blijven we gericht op de toekomst. En dat doen we samen. Samen met de boeren en de ondernemers. Samen met onze verenigingen en vrijwilligers in sport, cultuur en welzijn. Met jong en oud. En met u. Laten we onderzoeken hoe we onze gemeente klaar kunnen maken voor de toekomst. Want dat het klimaat gaat veranderen, dat is ondertussen wel duidelijk. En daarom zijn er vanaf dit jaar twee klimaatburgemeesters actief, die ons op allerlei manieren adviseren.

De jonge generatie

Zowel in het college als in de gemeenteraad zien we jonge mensen. Dat is belangrijk, want we willen dat in onze gemeente jong en oud samen optrekken. En samen wonen. Wat dat betreft heeft de bouw van nieuwe woningen onze grote aandacht. Willen we aantrekkelijk blijven voor de jongeren, dan is het belangrijk dat ze elkaar ontmoeten in de sport of het verenigingsleven. Al op jonge leeftijd zijn we met jongeren in contact en kijken we hoe we het beste hun talenten tot ontwikkeling kunnen laten komen.

Zoek elkaar op

In Oost Gelre doet iedereen ertoe, ongeacht je afkomst, religie of geaardheid. Laten we afspreken dat we op elkaar letten. Om elkaar geven. Als iemand eenzaam is of het even niet meer ziet zitten, zoek dan contact. Als een kind geen lunch meekrijgt naar school, kom dan in actie. En voor iedereen die vanwege de kosten de verwarming laag heeft staan: blijf niet in de kou zitten, maar zoek elkaar op. Voor een warme inloop kun je terecht bij de ontmoetingsplekken in onze kernen. Daar is het warm en ‘gemuudelijk’.

We wensen u fijne feestdagen en veel geluk en gezondheid in het nieuwe jaar.

Het college van B&W van Oost Gelre

 • Annette Bronsvoort, burgemeester
 • Ellen Dusseldorp-Ribbers, wethouder
 • Jos Hoenderboom, wethouder
 • Bart Porskamp, wethouder
 • Arjen Schutten, wethouder
 • Jeroen Heerkens, gemeentesecretaris

De leden van de gemeenteraad Oost Gelre

 • CDA: Walter Leemreize, Jeroen Gerretsen, Ruud Krabbenborg, Dennis van Loon, Bram Polman, Ellen Ribbers, Judith Rotink
 • OOG: Ronald Willering, Jurgen Bluemink, Denise van der Donk, Ben Hummelink, Freek Jansen,  Hans Scheinck
 • VVD: Kees Porskamp, Fiona Algera-Dorenbos, Sharon Bürer, Frank Boschker, Alfred Wopereis
 • PvdA: Richard Klein Tank
 • NLog: Bertie Bosker
 • OLW: Paul Wallerbos
 • Griffier: John Vink