Kent u het digitaal meldpunt voor verdachte situaties?

16 augustus 2023
Nieuws

Een winkel waar nooit iemand komt, maar waarvan de eigenaar wel in een dure auto rijdt? Een nieuwe sponsor bij de voetbalvereniging die met geld smijt? Het kan wijzen op criminele activiteiten, ook wel ondermijning genoemd. Om het u makkelijker te maken om zulke signalen door te geven, is het Meldpunt Verdachte Situaties: www.oostgelre.nl/meldverdacht. Ziet u iets wat u niet vertrouwt? Meld het! 

Ondermijning 

Ondermijning is het verzamelwoord voor die vormen van criminaliteit die tot ontwrichtende gevolgen in de samenleving leiden. Denk aan zorgfraude, witwassen van geld, een drugslab in een gehuurde schuur of panden waar illegaal arbeidsmigranten onder slechte omstandigheden wonen. Het zijn zaken die de maatschappij verstoren. 

Melden loont altijd! 

Omdat mensen niet voor ieder ‘niet-pluisgevoel’ naar de politie stappen, hebben we nu een Meldpunt Verdachte Situaties. Hier kunt u melding maken van zaken die u niet vertrouwt. Dat kan ook anoniem. De melding komt binnen bij het team Veiligheid. Dat team bekijkt de melding en deelt de informatie als het nodig is met de politie of bijvoorbeeld zorginstanties. We onderzoeken meldingen altijd. 

Zo kunt u verdachte situaties melden