Kennis- en netwerkevent De kracht van de regio, 18 januari

11 januari 2023
Nieuws
bedrijventerrein Laarberg

bedrijventerrein Laarberg

Op woensdag 18 januari houden vakblad BT en Gebiedsonderneming Laarberg een kennis- en netwerkevent ‘De kracht van de regio’. Tijdens dit event gaan ondernemers, vakspecialisten en regionale bestuurders in op de vraag hoe de Achterhoek nóg productiever kan worden.

De Achterhoek is bezig aan een inhaalslag. Op grond van het aantal patenten is de Achterhoek nu zelfs de 2e innovatieregio van Nederland. In de periode 2012-2022 is het Achterhoekse bruto regionaal product met 22,7% gegroeid. Dat is 5% meer dan het Nederlands gemiddelde. Het slimmer produceren van goederen en diensten speelt bij deze inhaalslag een rol.

Een andere kant is dat er een constante trek van jong talent uit de regio is. Structurele arbeidsmarktkrapte en netcongestie komen daar bovenop. En ondanks het technologisch vernuft blijft de arbeidsproductiviteit nog achter bij het landelijk gemiddelde.

Programma De kracht van de regio

Het event wordt geopend door Arjen Schutten, wethouder Economie van de gemeente Oost Gelre. Vervolgens houden diverse keynotespeakers op het gebied van Ruimte, Bedrijfsleven, Arbeidsmarkt en Energie hun inleiding op deze thema’s, onder andere Hoe onderscheidt de Achterhoek zich ten opzichte van andere regio’s en Hoe trek en bind je talent.

Het programma wordt afgesloten met een paneldiscussie met als thema ‘De Achterhoek in de wereld van morgen’. Hieraan nemen deel Gedeputeerde Helga Witjes (Economie), Provincie Gelderland, Hans van der Noordt, wethouder Economische Zaken, Gemeente Berkelland en Henk Tappel, Director, Executive Board Innovation, Bronkhorst High-Tech, lid Achterhoek Board.

Tot slot vindt een bedrijfsbezoek plaats met als thema circulaire economie en een netwerkborrel.

Meer informatie en inschrijven

Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van BT-media.