Kappen 2 platanen op Varkensmarkt en 1 haagbeuk op Ganzenmarkt

07 februari 2024
Nieuws

Een sfeerimpressie van de nieuwe inrichting van het plein bij de Varkensmarkt, tussen Meneer Kees en Albert Heijn.

Zaterdag 24 februari verwijderen we 2 platanen aan de Varkensmarkt in Lichtenvoorde. Het gaat om de bomen tussen meneer Kees en de Albert Heijn. De wortels van deze bomen drukken het straatwerk omhoog. Daardoor ligt het straatwerk scheef en is struikelgevaar ontstaan. Ook vervangen we 1 kwijnende haagbeuk op de Ganzenmarkt.  

We hebben onderzocht of we de problemen kunnen oplossen, met behoud van de platanen. Dat is helaas niet mogelijk. Door de hoge grondwaterstand zullen de wortels het straatwerk blijven opdrukken. We kunnen het probleem alleen blijvend oplossen door de platanen weg te halen en te vervangen door andere beplanting. We gaan deze locatie daarom opnieuw inrichten. Dat doen we met bloembakken en boomsoorten die geen wortelopdruk veroorzaken. 

We gaan het centrum van Lichtenvoorde vergroenen 

Al eerder kon je lezen over onze plannen voor het vergroenen van het centrum. Deze plannen zijn samen gemaakt met een vertegenwoordiging van bewoners en winkeliers uit het centrum. We starten eind maart/begin april met het vergroenen op de Varkensmarkt, Rentenierstraat en Ganzenmarkt. U kunt een impressiefilmpje bekijken op centrum groen