Jongeren

We willen graag dat jongeren in Oost Gelre gezond en veilig opgroeien. We organiseren samen met partners allerlei activiteiten om jongeren gezond en veilig te laten opgroeien. Bijvoorbeeld met het Preventieplatform Jeugd, het Ondersteuningsteam of Jongerenwerk Mazzel.

Ondersteuningsteam: voor vragen over opvoeden en opgroeien

Het Ondersteuningsteam Oost Achterhoek is er voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en hun ouders of verzorgers. De hulp van het Ondersteuningsteam is vrijwillig en er is geen verwijzing nodig van de huisarts. Kijk op ondersteuningsteamoa.nl voor meer informatie of neem contact op via 088-8118 118 of info@ondersteuningsteamoa.nl

Jongerenwerk Mazzel

In Oost Gelre is jongerenwerk Mazzel actief. Bij jongerenwerkers Talie Wijlens en Marco te Nijenhuis kunnen zowel jongeren als ouders terecht met vragen of goede ideeën. Kijk voor meer informatie en de contactgegevens op alsjemazzelhebt.nl.

Gezonde en veilige hokken en keten

Een belangrijk onderdeel van ontmoetingen tussen jongeren zijn de keten in Oost Gelre. Ze hebben een belangrijke sociale functie voor jongeren. We vinden het belangrijk dat de keten gezond én veilig zijn. Daarom  hebben we samen met allerlei partners (bijvoorbeeld jongerenwerk Mazzel, dorpsbelangenorganisaties, jeugdwerkgroepen, Iriszorg en brandweer) allerlei activiteiten ontwikkeld voor ouders en jongeren.

Voor jongeren

  • Een podcast op locatie, gefaciliteerd door Mazzel.
  • Doe mee aan de ‘Beste Keet van het jaar verkiezing’ van Plattelandsjongeren. Ontvang na aanmelding een welkomstpakket met handige attributen voor je keet. Denk bijvoorbeeld aan een brandblusser, impregneermiddel, een snackbon, diverse gadgets en een gratis veiligheidscheck door de brandweer.
  • KHV (Keet Hulp Verlening). Een alternatieve BHV-cursus, specifiek voor jouw keet.

Aanmelden kan via talie@alsjemazzelhebt.nl. Bij aanmelding ontvang je een leuk welkomstpakket!

Voor ouders

  • Nodig andere ouders bij jou thuis uit voor een (gratis) Homeparty van Iriszorg met voorlichting over alcohol, drugs, gokken en/of gamen. Je kunt dit aanvragen via preventie@iriszorg.nl.
  • Organiseer in jouw woonplaats/wijk een ouderavond met inspirerende thema’s.
  • Meld de keet van jouw kind aan voor een KHV-cursus (Keet Hulp Verlening). Een alternatieve BHV-cursus, specifiek gericht op ontmoetingsplekken voor jongeren.

Neem voor meer informatie contact op met Talie Wijlens, via talie@alsjemazzelhebt.nl of 06 – 10 91 02 60.