Inwoners op bezoek bij windmolenpark in Netterden

15 maart 2023
Nieuws

Inwoners uit de gemeenten Oost Gelre en Berkelland bezochten windmolenpark Den Tol in Netterden.

Op 8 en 9 maart bezochten inwoners van Oost Gelre en Berkelland windmolenpark Den Tol in Netterden. De gemeenten organiseerden deze excursie op verzoek van inwoners omdat ze nieuw beleid maken voor windenergie. De inwoners wonen in de zoekgebieden waar windmolens zouden kunnen komen.

Vanaf de opstapplaatsen in Lichtenvoorde en Vragender brachten we de inwoners met de bus naar het kantoor van één van de eigenaren van het windpark, de heer Frank Simmes. Hij vertelde over hoe dit windpark tot stand is gekomen en wat er allemaal bij komt kijken. Zijn enthousiasme en eerlijke verhaal werd goed ontvangen.

Windmolen van dichtbij

Na zijn presentatie wandelden we samen naar één van de negen windmolens met een tiphoogte van 183 meter. Op deze manier konden inwoners de windmolens van dichtbij ervaren in het landschap. Gelukkig waaide het, dus was er alle gelegenheid om ook het geluid van de windmolens waar te nemen. Frank Simmes ging met de inwoners mee naar de windmolens en gaf een kijkje in de windmolen zelf. Daarna brachten we de inwoners weer terug naar Vragender en Lichtenvoorde.

Meer weten? Meer over het windpark leest u op www.windparkdentol.nl. Of ga naar www.energieneutraaloostgelre.nl/opwekking. Hier vindt u meer informatie over andere inwonersbijeenkomsten over wind.