Interreg-subsidie voor grenzeloos samenwerken

01 maart 2023
Nieuws

Er is weer subsidie mogelijk voor kleine Nederlands-Duitse ontmoetingsprojecten. Het comité van toezicht van het Interreg VI Deutschland-Nederland-programma heeft het Kleinprojectenfonds (KPF) goedgekeurd. Heeft u een idee voor een laagdrempelig grensoverschrijdend project, dan kunt u meteen subsidie aanvragen.

De administratieve afhandeling wordt eenvoudiger, omdat het Kleinprojectenfonds met vaste tarieven werkt. Dit betekent dat de vaak tijdrovende verplichting om bewijzen aan te leveren met facturen en bankafschriften niet langer nodig is. Vooral voor scholen, verenigingen en vrijwilligers is dit een enorme verbetering.

Verschillende bedragen mogelijk

Evenementen die normaal één dag duren, kunnen ondersteuning krijgen met een vast bedrag van € 750. Voor andere initiatieven of projecten in het Kleinprojectenfonds is financiering tot maximaal € 25.000 mogelijk. Voorwaarde is onder meer dat een Nederlandse en een Duitse projectpartner het initiatief samen bedenken en uitvoeren.

Wilt u meer weten?

Kijk voor meer informatie over de Interreg-subsidie en een aanvraagformulier op www.euregio.eu/subsidie. Of stuur een e-mail naar kpf@euregio.eu.