Informatiemarkt voor inwoners op 7 oktober bij De Mattelier

20 september 2023
Nieuws

Op zaterdag 7 oktober, Nationale Ouderendag, organiseren we een informatiemarkt voor inwoners in Oost Gelre. Het thema van de informatiemarkt is ‘Praat vandaag over morgen’. De markt is bedoeld voor inwoners van 55 jaar of ouder en is van 11.00 tot 15.00 uur bij De Mattelier in Groenlo. 

Praat vandaag over morgen; De Achterhoekbank 

Nederland vergrijst in een snel tempo. De zorg voor ouderen verandert. Het thema van de informatiemarkt is dan ook ‘Praat vandaag over morgen’. De Achterhoekbank, een initiatief van zes zorgorganisaties in de Achterhoek, staat dan ook bij De Mattelier op 7 oktober. 

Wat kunt u nu al regelen voor later?  

Hoe zorgt u ervoor dat u langer in uw eigen woning kunt blijven wonen? Ga hierover in gesprek met één van onze vrijwillige ouderenadviseurs. Heeft u plannen om uw woning aan te passen?  

Wellicht komt u in aanmerking voor onze subsidieregeling. De vrijwillige woonconsulenten kunnen u hier meer over vertellen. Er zijn verschillende organisaties aanwezig, zoals Careaz, de Stadskamer, ProWonen, een notaris, maar ook de Fietsersbond. U kunt een fietsparcours afleggen onder professionele begeleiding. Vanuit de gemeente is het Sociaal Team aanwezig om u te voorzien van informatie en advies.