Informatieavond woningbouw St. Jozefschool in Lichtenvoorde

19 juli 2023
Nieuws

De voormalige St. Jozefschool in Lichtenvoorde.

De gemeente Oost Gelre heeft de gronden en gebouwen aan de Schatbergstraat 82 in Lichtenvoorde in bezit. De gemeente wil op de plek van de voormalige St. Jozefschool een woonbuurt ontwikkelen.   

Inwoners zelf aan de slag 

De gemeente wil door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) deze woonbuurt ontwikkelen. Dit betekent dat een groep inwoners de volledige verantwoordelijkheid voor het complete woningbouwproject van A tot Z, van ontwerp tot en met realisatie, op zich neemt. Ook financieel. Eén van de voorwaarden is dat een inwoner die in het CPO meedoet, zelf gaat wonen in één van de nieuwe woningen. De gemeente start daarom een prijsvraag. Met als doel een groep inwoners te kiezen die deze kar willen gaan trekken. 

Informatieavond 

Op woensdag 27 september 2023 organiseert de gemeente een informatieavond over wat een CPO is en wat daar allemaal bij komt kijken. Van 19:00- 20:30 uur zijn geïnteresseerden om in een CPO deel te nemen van harte welkom. Ook mensen die een economische of maatschappelijke band hebben met Oost Gelre kunnen naar deze informatieavond komen. Wat een CPO betekent, leest u op www.bouweninoostgelre.nl/CPOJozefschool. Op de informatieavond leggen we dit uitgebreid uit. De locatie volgt nadat we de aanmeldingen hebben ontvangen. 

Aanmelden 

Wij stellen het op prijs wanneer u zich aanmeldt voor deze informatieavond. Dit doet u door het aanmeldformulier in te vullen: https://bit.ly/CPOStJozefschool.  

Vragen? 

Heeft u vragen over dit project? Dan kunt u contact opnemen met projectleider Frank Zuijdweg via f.zuijdweg@oostgelre.nl