Informatieavond woningbouw St. Jozefschool

13 september 2023
Nieuws

De voormalige St. Jozefschool in Lichtenvoorde.

De gemeente Oost Gelre heeft de gronden en gebouwen aan de Schatbergstraat 82 in Lichtenvoorde in bezit. De gemeente wil op de plek van de voormalige St. Jozefschool een woonbuurt ontwikkelen met 8 tot 12 woningen.   

Inwoners zelf D’ran 

Oost Gelre wil deze buurt graag door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) ontwikkelen. Dit betekent dat een groep inwoners het complete woningbouwproject van A tot Z, van ontwerp tot en met realisatie van de woningen en de openbare ruimte (de ruimte rondom de woningen) op zich neemt. Ook financieel draagt de CPO de volle verantwoordelijkheid van begin tot eind.  Voorwaarde is dat de groep inwoners alle grond en gebouwen koopt. De inwoners moeten zich daarvoor verenigen in een CPO-groep.  

Wonen in je eigen ontworpen huis 

Een andere voorwaarde is dat de deelnemers van de CPO-groep zelf gaan wonen in één van de nieuwe woningen. De CPO-groep is verantwoordelijk voor het inrichten van  het totale exploitatiegebied. Daar horen de wegen bij, de parkeerplaatsen, groenvoorzieningen, voetpaden en lantaarnpalen (het openbare gebied).  

Prijsvraag beste ontwerp 

De gemeente wil een prijsvraag starten. Met als doel één groep inwoners te kiezen die het ontwerp en de complete realisatie van hun toekomstige woningen op zich neemt. De gemeente organiseert eerst een informatieavond over een CPO-project en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarna start de gemeente pas met de prijsvraag. 

Wat een CPO betekent, kunt u ook al lezen op www.bouweninoostgelre.nl/CPOJozefschool

Reserveer in uw agenda: 27 september  

Op woensdagavond 27 september organiseert de gemeente Oost Gelre een informatieavond. Van 19.00 tot 20.30 uur zijn inwoners van Oost Gelre die geïnteresseerd zijn om in een CPO deel te nemen van harte welkom. Ook mensen die een economische of maatschappelijke band hebben met Oost Gelre kunnen naar deze informatieavond komen. Dus werkt u wel in Oost Gelre, maar u woont er niet, dan kunt u toch in een CPO deelnemen.

Aanmelden informatieavond tot en met 20 september  

Aanmelden voor de informatieavond kan via deze link.  Deelnemers van de informatieavond ontvangen in de week voor de informatieavond een brief met de locatie en het programma.