Informatie over de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november

04 oktober 2023
verkiezingen, Nieuws

Op woensdag 22 november zijn de Tweede Kamerverkiezingen. U kunt die dag van 07.30 tot 21.00 uur stemmen bij één van de 18 stembureaus in Oost Gelre. De voorbereidingen voor de verkiezingen zijn al in volle gang.  

Stempas en kandidatenlijst 

Als u mag stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen, dan ontvangt u vanzelf een stempas. Deze krijgt u uiterlijk woensdag 8 november thuisgestuurd. De kandidatenlijst wordt uiterlijk op vrijdag 17 november bij u thuisbezorgd.  

Vervangende stempas aanvragen 

Heeft u uw stempas niet ontvangen of bent u deze kwijtgeraakt? Dan kunt u na donderdag 9 november een vervangende stempas aanvragen. Dat kan online tot vrijdag 17 november om 17.00 uur via onze website. U kunt ook een vervangende stempas aanvragen op het gemeentehuis. Dit kan tot dinsdag 21 november om 12.00 uur. Maak hiervoor wel een afspraak en neem uw legitimatiebewijs mee.  

Iemand machtigen om voor u te stemmen 

Bent u niet in de gelegenheid om zelf te gaan stemmen op woensdag 22 november? Dan kunt u iemand anders machtigen om dit voor u te doen. Dit heet stemmen bij volmacht. U kunt iemand onderhands machtigen tot en met de dag van de verkiezingen. Hiervoor vult u de achterkant van de stempas in. Online kunt u ook iemand machtigen. Uw aanvraag moet uiterlijk vrijdag 17 november om 17.00 uur door ons zijn ontvangen via de site van de gemeente.  Wij sturen dan een volmachtbewijs naar de gemachtigde. 

Kiezerspas aanvragen 

Als u in een andere gemeente wilt stemmen, heeft u een kiezerspas nodig. Vraag deze aan bij de gemeente waar u op maandag 9 oktober 2023 stond ingeschreven. Een kiezerspas kunt u niet vervangen als u deze verliest. Neem de kiezerspas en uw identiteitsbewijs mee als u gaat stemmen. U kunt de kiezerspas online aanvragen tot vrijdag 17 november om 17.00 uur. Heeft u geen DigiD? Dan kunt u op het gemeentehuis een kiezerspas aanvragen. Dit kan tot dinsdag 21 november om 12.00 uur. Maak hiervoor wel een afspraak. 

Meer informatie  

De komende tijd verschijnt er steeds meer informatie op onze verkiezingspagina. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met team Verkiezingen, via verkiezingen@oostgelre.nl of (0544) 39 35 35.  

het logo van de campagne 'elke stem telt'