Hoe fietst u veilig op een e-bike?

21 juni 2023
Nieuws

Fietsen is leuk en gezond! Steeds meer ouderen fietsen op een e-bike. Daardoor kunnen zij langer blijven fietsen. En makkelijker meer kilometers afleggen en sociaal actief blijven. Maar als u ouder wordt, gaat het fietsen vaak niet meer zo vlot en soepel als vroeger. Ook het verkeer is veel drukker geworden. Dat maakt u soms onzeker en laat u twijfelen. Om ouderen in Oost Gelre daarbij te helpen, organiseren we twee bijeenkomsten ‘Veilig fietsen op de e-bike’.

Er zijn twee bijeenkomsten ‘Veilig fietsen op de ‘e-bike’

Wilt u meer weten over veilig fietsen op een e-bike? Kom dan naar 1 van de 2 bijeenkomsten. Deze houden we samen met KBO en de Fietsersbond. U krijgt tips over hoe u veilig fietst op een e-bike. Ook krijgt u handige informatie over de verschillende elektrische fietsen. En waar u op moet letten als u een e-bike koopt. Tot slot kunt u meedoen aan een verkeersquiz of een fietsparcours met uw eigen e-bike. En dit alles onder het genot van een kop koffie met wat lekkers.

Datum Dinsdag 18 juli Maandag 31 juli
Start 13.30 uur (inloop v.a. 13.00 uur) 10.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)
Einde 16.00 uur 12.30 uur
Locatie Sourcy Center De Treffer
Adres Zegendijk 3a in Zieuwent Raadhuisstraat 18c in Lichtenvoorde
Opgeven vóór dinsdag 11 juli maandag 24 juli

Wilt u meedoen? Meld u dan even aan. Dit kan op 3 manieren

  • Telefonisch via het Sociaal Team van de gemeente Oost Gelre: (0544) 39 36 16 (elke werkdag tussen 09.00 en 12.30 uur). · Per e-mail: sociaalteam@oostgelre.nl.
  • Formulier, in te vullen bij de balie op het gemeentehuis in Lichtenvoorde.

Programma ‘Doortrappen’

Deze bijeenkomsten sluiten aan bij het programma ‘Doortrappen’. Dit programma is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De provincie Gelderland werkt aan een actieve Doortrappen-provincie. Daarom ondersteunt zij gemeenten in dit programma. Er zijn bijvoorbeeld al 21 Doortraproutes in Gelderland. Kijk voor meer informatie op www.fietsersbond.nl/onderweg/fietsroutes/doortraproutes/

Heeft u vragen en/of opmerkingen over deze bijeenkomst?

Neem dan gerust contact op met Matthijs Groot Nibbelink, ouderenadviseur bij de gemeente Oost Gelre. U kunt hem bellen op 06 – 53 40 46 25. Of stuur een e-mail naar m.grootnibbelink@oostgelre.nl.