Heropening Regenboogzebrapaden in Oost Gelre

19 juni 2024
Nieuws

Juni is de Achterhoek Pride-maand. Ook in Oost Gelre vinden activiteiten rond het thema inclusie plaats. Als Regenbooggemeente zetten we ons actief in voor de acceptatie, emancipatie en veiligheid van LHBTI+’ers. Om hier extra kracht bij te zetten, heropenen we onze bestaande Regenboogzebrapaden in de gemeente.

Regenboogpaden 

3 jaar geleden kreeg Lichtenvoorde een Regenboogzebrapad. Dit pad ligt bij de rotonde Richterslaan, afslag Esstraat. Ook Zieuwent en Lievelde kregen toen een Regenboogzebrapad. Van inwoners krijgen we nog weleens de vraag wat het Regenboogzebrapad nou eigenlijk betekent. Reden om daar wat aan te doen.  

Tegels 

Bij een kunstproject van De Dorpskamer hebben bezoekers in het kader van de Achterhoek Pride mooie tegels gemaakt. Hierop staat dat Oost Gelre Regenbooggemeente is. De samenwerking met de Dorpskamer in Lichtenvoorde is een mooi voorbeeld van inclusiviteit. Ook daar is iedereen welkom en kan eenieder zichzelf zijn.  

Plaatsing 

Wethouder Ellen Dusseldorp-Ribbers plaatst op donderdag 27 juni de tegels bij het Regenboogzebrapad in Lichtenvoorde. Dit doet ze samen met de makers om 9.30 uur. Ook bij de Regenboogzebrapaden in Zieuwent en Lievelde plaatsen we deze tegels.  

Regenbooggemeente 

Als Regenbooggemeente kiezen we er bewust voor aan de Achterhoek Pride-maand mee te doen. Want wij vinden het belangrijk te benadrukken dat iedereen ertoe doet. Welke afkomst u heeft, welke kleur of gender: iedereen is gelijk. Dat is helaas tegenwoordig niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Respectvol met elkaar omgaan staat onder druk. Daarom geven we aandacht aan de Achterhoek Pride.