Herontwikkeling woningbouwlocatie voormalige Regenboogschool door Kormelink Bouw

03 augustus 2022
Wonen in Oost Gelre
Bouwplan Kormelink vml. Regenboogschool

Op de locatie van de voormalige basisschool De Regenboog aan de Planetenstraat in Lichtenvoorde worden nieuwe woningen gebouwd. Eind vorig jaar is hiervoor een aanbesteding uitgeschreven. Kormelink Bouw uit Rietmolen heeft de aanbesteding gewonnen en gaat deze locatie ontwikkelen.

In 2024 start de bouw

Kormelink start nu met het maken van een bouwplan volgens het op te stellen bestemmingsplan Regenboogschool. De verwachting is dat de benodigde procedures in 2023 worden doorlopen en dat de bouw in 2024 begint.

12 tot 16 woningen aan de Planetenstraat

Het plan is dat er op de locatie aan de Planetenstraat 12 nieuwe huur- en koopwoningen worden gebouwd, waarvan 6 in het goedkope segment en 6 in het middensegment. De mogelijkheid bestaat dat er meerdere woningen (maximaal 16) worden gebouwd, mits dit op een verantwoorde stedenbouwkundige wijze is in te passen.

Verschillende woningtypen

Om het plan aantrekkelijk te maken voor een grote doelgroep, worden verschillende woningtypen gebouwd. Zo komen er beneden-bovenwoningen, waarbij op de begane grond en op de verdieping verschillende huishoudens kunnen wonen. Deze woonvorm ziet eruit als een twee-onder-een-kapwoning. Ook komen er levensloopbestendige woningen, die bestaan uit één laag met een kap.

Prijsklassen

De beoogde prijsklassen van de koopwoningen (zowel de beneden-bovenwoningen als levensloopbestendige woningen) variëren van € 250.000 v.o.n. tot € 350.000 v.o.n. De huurwoningen zullen waarschijnlijk in de middenhuur vallen. Uiteraard zijn de in dit artikel benoemde prijzen onder voorbehoud.

Bestemmingsplanprocedure

Het college van burgemeester en wethouders bereidt op dit moment een bestemmingsplan voor voor de locatie van de voormalige Regenboogschool. Tijdens de bestemmingsplanprocedure kunnen belanghebbenden op verschillende momenten een reactie geven. Zodra dat kan, maken wij dat bekend.

Vragen voor Kormelink Bouw? Of uw interesse melden?

Stuur een e-mail naar regenboogbuurt@kormelinkbouw.nl

Meer informatie en nieuwsbrief

Via deze website, sociale media en de Elna / Groenlose Gids houden we u op de hoogte van de voortgang van dit project. U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.