Herinrichting Bentinckstraat en omgeving

De gemeente Oost Gelre werkt samen met aannemer Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek aan de herinrichting van aantal woonstraten in Lichtenvoorde. Het gaat om een gedeelte van de Bentinckstraat, Van Raesfeltstraat, Van Reedestraat en Middachtenstraat. Ook het Remisepark (tussen Van Reedestraat en Varsseveldseweg) behoort tot het projectgebied.

Wat gaan we doen?

De totale openbare ruimte wordt aangepakt tot een duurzame inrichting: verharding, riolering, groen en openbare verlichting.

Wilt u op de hoogte blijven van dit project?

Meld u dan aan voor de gemeentelijke nieuwsbrief. Bekijk hieronder de al verstuurde nieuwsbrieven

Groenplan

Voor de woonstraten en het Remisepark is er een groenplan opgesteld. Dit plan is opgesteld op basis van het principe van de Integrale Beplantingsmethode Ruyten (IBR) van De Groene Ruyt. De Groene Ruyt is een samenwerkingsverband tussen kweker Eltjo Rendering uit Barlo, landschapsarchitect Dyon Temming en hovenier Oswald te Dorsthorst (beide uit Lichtenvoorde). In het kort ontwikkelt De Groene Ruyt groenvoorzieningen op basis van de Integrale Beplantingsmethode Ruyten (IBR) waarbij je naast de aanleg ook kijkt naar het onderhoud op de lange termijn. Bomen en struiken plant je in een groter formaat meteen op de gewenste afstand aan dan bij de traditionele manier en laat je de natuur verder haar werk.

Voorbeelden grasbetonstenen

Heeft u vragen over het project?

Voor vragen over de uitvoering kun je contacten met:

Voor overige vragen kun je terecht bij: