Grof tuinafval op afroep in gemeente Oost Gelre

20 september 2022
Nieuws
Een tak wordt doorgeknipt door een snoeischaar

ROVA zamelt in onze gemeente één keer in het voorjaar en één keer in het najaar grof tuinafval op afroep in. U kunt dan gratis uw grof tuinafval laten ophalen. Ook binnenkort komen ze weer langs.

Maak snel een afspraak! 

ROVA haalt het grof tuinafval graag bij u aan huis op. U kunt een online afspraak maken via de ROVA-app (onder het kopje Aanvragen), via www.rova.nl/inzamelkalender of bel met het ROVA-Klantcontactcentrum via telefoonnummer (038) 427 37 77. Aanmelden kan tot en met zaterdag 8 oktober 13.00 uur. Vergeet geen afspraak te maken, want zonder afspraak neemt ROVA het grof tuinafval niet mee.

Let bij het aanbieden op de volgende aanbiedvoorschriften

Op de ophaaldag kunt u het grof tuinafval op straat zetten volgens onderstaande regels. Op deze manier houden we de leefomgeving samen netjes.

  • Bied het tuinafval vóór 07.00 uur aan.
  • Bied het tuinafval handzaam gebundeld aan.
  • Maximale lengte per bundel: 1,5 meter.
  • Maximale gewicht per bundel: 25 kg.
  • Maximale diameter van takken: 5 cm. 
  • Per adres maximaal 3 m³. 
  • Tuinafval in plastic zakken wordt niet meegenomen. 

Wat is grof tuinafval?

Om goede compost te kunnen maken, is het belangrijk dat er alleen grof tuinafval wordt ingeleverd. Als er bijvoorbeeld zand, aarde, of bielzen tussen het grof tuinafval zit, dan is het onbruikbaar voor de compostproductie. Vervuilde ladingen worden daarom niet gratis geaccepteerd.

Wel grof tuinafval

Geen grof tuinafval

Gemaaid gras

Zand en aarde

Organisch tuinafval

Bielzen, geïmpregneerde schuttingen en tuinhekjes

Bladeren en snoeiafval

Stoeptegels

Tak- en/of stamhout

Overig afval

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met het ROVA-Klantcontactcentrum, telefoonnummer (038) 427 37 77 of via www.rova.nl/contact. Het ROVA-Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 19.00 uur en op zaterdagen van 9.00 tot 13.00 uur.