Grensoverschrijdende samenwerking voortgezet

25 oktober 2023
Nieuws

Ondertekening van de strategiedocument in Bocholt

De burgemeesters van 13 gemeenten in het Duits-Nederlandse grensgebied, de ‘Grenzhoppers’, hebben het "Ambitiedocument Grenzhoppers" ondertekend. Hiermee zetten de gemeenten de samenwerking voort tot 2026. 

Het doel van de ‘Grenzhoppers’ is het versterken en bevorderen van de grensoverschrijdende samenwerking in de Achterhoek en de Kreis Borken. Door ontmoetingen, uitwisseling van informatie en vooral gezamenlijke projecten. Naast gemeenten zijn ook bedrijven, onderwijsinstellingen en andere sociale en culturele organisaties uit het grensgebied betrokken bij het netwerk.

Netwerkbijeenkomst op 16 november

De focus van de Grenzhoppers ligt vooral op netwerken en verbinden. De eerstvolgende Grenzhoppers-netwerkbijeenkomst is op donderdag 16 november van 10.00 tot 14.00 uur bij Brouwersnös in Groenlo (Nederland). Bent u een inwoner of organisatie die zich bezighoudt met grensoverschrijdende samenwerking? Dan bent u van harte uitgenodigd. U kunt zich aanmelden voor 9 november bij Alexandra Arens via a.arens@aalten.nl.

Deelnemende gemeenten

De samenwerking wordt ondersteund door de stuurgroep ‘Grenzhoppers’, bestaande uit de burgemeesters van de betrokken gemeenten. De Nederlandse ‘Grenzhoppers’-gemeenten zijn Aalten, Berkelland, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. In Duitsland nemen Bocholt, Borken, Isselburg en Rhede deel, maar ook de gemeente Südlohn en de stad Vreden. De Kreis Borken en de EUREGIO zijn als adviserende leden betrokken.