Gladheidbestrijding in Oost Gelre

26 oktober 2022
Nieuws
strooiwagen

Onze aannemer, de combinatie Loonbedrijf Groot-Zevert, CWV Lievelde, Loonbedrijf Scharenborg en Bluiminck hoveniersbedrijf, heeft sinds 15 oktober de strooiwagens stand-by staan. We zitten weliswaar nog volop in de herfst, maar nachtvorst kan zich in deze tijden zomaar aandienen. Bij winters weer kan dan op wegen gladheid ontstaan door vorst, ijzel of sneeuw. Vanwege de verkeersveiligheid maken en houden we bij gladheid een deel van de wegen en fietspaden begaanbaar. Dit gebeurt door zout te strooien en eventueel sneeuw te ruimen. 

Strooien van een vaste route

De aannemerscombinatie strooit in onze opdracht een vaste route. Die vaste route is vanaf alle woningen, bedrijven en instellingen binnen een redelijke afstand bereikbaar. Ook zijn alle openbare gebouwen, zoals scholen, via deze vaste route bereikbaar. Ondanks onze inspanningen is gladheid helaas niet helemaal te voorkomen, want we strooien niet overal. Blijf daarom tijdens winters weer zelf ook altijd alert.

Strooiroute 

Het advies is om bij glad weer zoveel mogelijk de route over gestrooide wegen te volgen. Bekijk de wegen die gestrooid worden. 

Help mee en veeg de stoep voor uw huis

Uw eigen stoep schoon? Kijk ook even naar de stoep van uw (oudere) buren.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar oostgelre.nl/gladheid. Daar vind je ook een aantal veelgestelde vragen en antwoorden. Wil je een melding maken? Dan kun je hier ook het online formulier Melding Openbare Ruimte vinden.