Gladheidbestrijding in Oost Gelre

08 november 2023
Nieuws

Sinds oktober staan onze strooiwagens klaar om de gladheid te bestrijden. 

Vorst, ijzel of sneeuw kunnen zorgen voor gladheid. Sinds zondag 15 oktober staan onze strooiwagens klaar. Om het verkeer veilig te houden, strooien we zout op een aantal wegen en fietspaden. Als het nodig is, ruimen we ook sneeuw op. We strooien als we gladde wegen verwachten. Ook in de nacht. Bestrijden van gladheid doen we samen met aannemers uit Oost Gelre. 

De gemeente strooit een vaste strooiroute: 

  • Belangrijke wegen zoals busroutes, gebiedsontsluitingswegen, wegen naar openbare gebouwen (scholen, sporthallen, zorginstellingen) en routes voor brandweer en ambulances. 

  • Een aantal andere wegen en fietspaden. 

De vaste route is vanaf alle woningen, bedrijven en instellingen binnen een redelijke afstand bereikbaar. U vindt de vaste strooiroute op de kaart op onze website: www.oostgelre.nl/gladheid. De strooiroute wordt in het seizoen niet gewijzigd. 

De provincie strooit de volgende wegen: 

  • Voormalige N312 (Zieuwentseweg/Dorpsstraat/Ruurloseweg/Batsdijk, tussen Lichtenvoorde en Ruurlo) 

  • N313 (Hamelandweg) 

  • N319 (Rondweg - Winterswijkseweg) 

Het Rijk strooit: 

  • de N18 (Twenteroute) 

Volg bij gladheid zoveel mogelijk de route over gestrooide wegen 

Let op: niet alle wegen worden gestrooid. En ook gestrooide wegen kunnen soms nog glad zijn of opnieuw glad worden. Pas daarom bij winters weer uw rijstijl aan en blijf altijd alert.  

Ziet u op de strooiroute een gevaarlijke situatie door gladheid?  

Vul dan op www.oostgelre.nl/gladheid het online meldingsformulier in. Is er sprake van een dringende situatie en heeft het spoed? Bel dan ons algemene nummer: (0544) 39 35 35. Buiten kantooruren kunt u ons calamiteitennummer bellen: (0544) 39 32 00. 

Meer informatie staat op www.oostgelre.nl/gladheid 

Daar vindt u de kaart met de strooiroute. En een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.  

Sneeuw ruimen op de stoep 

Heeft het gesneeuwd? Maak de stoep voor uw huis sneeuwvrij. En is uw eigen stoep schoon? Kijk ook even naar de stoep van uw (oudere) buren.