Gezondheidsmakelaar zet zich in voor gezond en vitaal Oost Gelre

10 februari 2023
Nieuws

Gezondheidsmakelaar Loes Lageschaar: “Vanuit een gezonde leefstijl naar gezond opgroeien en vitaal ouder worden in Oost Gelre, daar maak ik me sterk voor.”

Vanaf 1 januari 2023 werkt Loes Lageschaar als gezondheidsmakelaar in Oost Gelre. Zij gaat aan de slag met het lokaal Leefstijlakkoord. In dit akkoord komen lokale partijen bij elkaar die bijdragen aan een gezonde leefstijl voor onze inwoners. Ook moedigen we een gezonde leefstijl aan. Want de manier waarop u leeft, heeft direct invloed op hoe u zich voelt. Lichamelijk en geestelijk.

In het beleidsplan ‘Een gezond en Vitaal Oost Gelre’ leggen we de belangrijkste activiteiten vast. Loes Lageschaar werkt hiervoor samen met verschillende partijen en de gemeente. “Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten, leefstijlcoaches en (sport-)verenigingen. Het gaat bijvoorbeeld om activiteiten om onze jeugd gezond te laten opgroeien. Of bijeenkomsten over vitaal ouder worden”, legt ze uit.

Oproep aan lokale partijen

“We zoeken partijen die werken aan een gezonde leefstijl”, zegt Loes. “Denk aan sportverenigingen, zorgverleners en jongerenwerkers. En bedrijven die zich inzetten voor gezonde en vitale Oost Gelrenaren. Zo komen we te weten welke partijen er zijn en waar inwoners terecht kunnen met vragen. Deze kennis willen we verzamelen en met elkaar delen. Verder sluiten we aan bij bestaande netwerken, zoals het lokaal Beweeg- en Sportakkoord ‘Heel Oost Gelre Beweegt’.”

Heeft u vragen over een gezonde leefstijl?

Neem gerust contact op met gezondheidsmakelaar Loes Lageschaar via gezondheidsmakelaar@oostgelre.nl. U kunt ook mailen als u met uw organisatie wilt aansluiten bij het lokaal Leefstijlakkoord. Blijf de ontwikkelingen volgen via het gemeentenieuws, de website en sociale media.